Sammenlign og køb dine Samlino Bilforsikring online.

"Det tager kun et par minutter for
beregn pris og køb dine Samlino Bilforsikring online."

Få den billigste bilforsikring
Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside. Giv din bil den bedste dækning til den bedste pris

Få forsikring danmark efter eget valg for at nyde den beskyttelse i dag.

warningForsikringsselskab kan stoppe tilbud og kampagner uden varsel. Grib tilbudene efter eget valg, mens det varer.

Bilforsikring

Hvad bør jeg vide, før jeg tegner en bilforsikring?
En forsikring til din bil består af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri eller brand.

Sådan beregnes din pris på bilforsikring
Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når forsikringsselskaberne beregner din pris på forsikr Faktorer som f.eks. din alder, bilens nypris, og hvor i landet du bor har en stor betydning. Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste forsikring til din bil. Vi gør dig klogere på, hvordan din pris på bilforsikring beregnes, og dermed hvordan du kan få en billigere forsikring.

Hvilke skader dækker min bilforsikring?
Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring sikrer dig erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk.

Hvordan anmelder jeg mit forsikringskrav til forsikringsselskabet?
Er uheldet først ude, og har du været ude for en trafikulykke, er det vigtigt at vide, hvordan du anmelder dit forsikringskrav over for forsikringsselskabet, således at du får udbetalt erstatning.

Hvad indebærer en ansvarsforsikring?
I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring altid inkluderet som standard i din forsikring til bilen.

Hvad indebærer en kaskoforsikring?
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil, for at få en bredere og bedre dækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag, hvis du er bilejer.

Hvor stor skal min selvrisiko være?
En ting, du bør tage højde for, når du skal vælge forsikring til bil, er selvrisikoen. Hvis uheldet er ude, træder forsikringen i kraft, men du skal betale en del af tabet selv. Har du et stramt budget, eller er du bare ikke særlig risikovillig, så kan det være fordelagtigt for dig at vælge en forsikring med lav selvrisiko. Det gælder i mellemtiden, at jo lavere din selvrisiko er, desto højere er den årlige pris for din forsikring. Derfor skal du tage stilling til, om du foretrækker at betale ét stort beløb i tilfælde af, at uheldet er ude, eller om du i stedet ønsker at fordele en større udgift over hele året.

Hvad skal mine oplysninger bruges til?
For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov, er det nødvendigt, at du oplyser: generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere, til at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.

Kan jeg få bilforsikring hos alle forsikringsselskaber?
Er du over 18, kan du tegne forsikring ved de fleste selskaber. Der er dog nogle, eksempelvis LB-gruppen, der kræver, at du er medlem af en bestemt faggruppe. Er du ikke det, kan du desværre ikke tegne en forsikring til din bil hos netop dette forsikringsselskab. Du bliver dog også bedt om at oplyse din faggruppe, når du sammenligner bilforsikring hos Samlino.dk. På den måde undgår du at se forsikringer, du ikke vil kunne tegne.

Er der forskel på tværs af selskaberne?
Der er stor forskel på tværs af selskaberne. Ikke blot på prisen, men også på hvordan de enkelte selskaber fastsætter prisen. Nogle selskaber går eksempelvis langt mere op i alder end andre, og dette er reelt tilfældet ved de fleste parametre, som er bestemmende for prisen på forsikring til bil. Derfor er det netop vigtigt, at du sammenligner forsikringer på baggrund af dine helt egne behov. Er du eksempelvis ung, kan det være en stor fordel at vælge et selskab, som ikke lægger så stor vægt på alderen. Ligeledes er det eksempelvis en fordel at vælge et selskab, der belønner skadefri kørsel med en lav præmie, hvis du har kørt i mange år uden skader.

Er det en fordel at have bilforsikring ved samme selskab som resten af sine forsikringer?
Flere af vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at samle sine forsikringer hos ét selskab. Du kan læse mere om analyserne på vores blog. Ofte viser det sig, at det bedst kan svare sig at håndplukke forsikringerne blandt de forskellige forsikringsselskaber. Det skal dog bemærkes, at man kan få andre fordele end bare prisen ved at samle sine forsikringer hos ét selskab. Det bliver eksempelvis væsentligt mere overskueligt, når der kun kommer en regning ind af døren for dine forsikringer. Flere selskaber tilbyder også bankservice, hvor du kan få fordele, blandt andet en speciel kundestatus, hvis du samler alt du kan hos selskabet. Vi holder hele tiden et vågent øje med priserne på bilforsikring og alle de andre forsikringer, så hvis du vil være informeret om det sidste nye på forsikringsmarkedet kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev, så du får nyheder om blandt andet forsikring og telemarkedet direkte ind i din indbakke på mailen.

Hvor ofte skal jeg tjekke op på mine forsikringer?
Du bør foretage et forsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan varierer en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på forsikring til bilen, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.

Skal jeg have både ansvars- og kaskoforsikring?
Ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre under kørsel. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så du kan reelt spare nogle penge ved at vælge denne fra. I de fleste tilfælde kan det dog anbefales at have en kaskoforsikring til bil, da den dækker skader på din egen bil, og kan være en stor tryghed i din daglige kørsel.

Hvad er tilvalgsdækninger?
De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan være ting som vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm. Det kan være en god idé at inkludere dem i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have hvis uheldet skulle være ude og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket hvis du kommer ud for en ulykke.

Beregn bilforsikring
Har du allerede eller skal du have en bilforsikring? Så kan det være en god idé at beregne prisen på forsikring til bilen. Prisen afhænger nemlig af en lang række faktorer, og selskaberne ændrer hele tiden deres priser. Vil du gerne være sikker på at du har den billigste og bedste forsikring til din bil, bør du derfor regelmæssigt beregne prisen på din forsikring.

Hvem er dækket af din bilforsikring?
Som udgangspunkt dækker din bilforsikring kun dig, som er primær bruger af bilen. Det vil sige, at hvis en ekstern person bruger bilen fast, skal det pågældende forsikringsselskab have besked. Hvis ikke der gives besked, dækker forsikringsselskaberne ikke hvis en ekstern bruger af bilen kommer ud for et uheld. Desuden er det at omgås loven, at få andre til at registrere bilen i sit navn, så man bør altid takke nej til at lade forældre eller andet hjælpe dig med at få en billigere forsikring til bil, da det kan give store bøder og i værste fald fængselsstraf.

Kan jeg videreføre min optjente anciennitet fra et andet selskab?
De fleste selskaber gør det muligt at viderebringe din anciennitet fra dit tidligere forsikringsselskab. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få en dyrere bilforsikring, hvis du vælger at skifte forsikringsselskab. Oftest er det eneste du skal gøre at indtaste policenummeret og navnet på dit tidligere forsikringsselskab. Hvis du har haft ét år eller flere uden forsikring til bil, bør du tjekke op på, din udbyders regler for dette.

Fordele ved sammenligning af bilforsikring
Ved at indhente tilbud på forsikringer til bil gennem sammenligning af bilforsikringsmarkedet opnår du adskillige fordele. Udover, at du får en bilforsikring til den bedst mulige pris, sikrer du dig også, at du har en forsikring der dækker i forhold til dine behov. Kort sagt sikrer sammenligning, at du får den rigtige forsikring til dig og din bil. Ydermere kan forsikringsmarkedet være en jungle at finde rundt i, og det kan kræve meget tid at indhente priser fra samtlige selskaber. Med en sammenligning, sparer du dermed tid ved ikke at skulle indhente priser for samtlige selskaber på markedet.

Bilforsikring og RKI?
Det er de færreste udbydere der lader personer som er registreret I RKI, tegne en forsikring hos dem. Dog er det altid en god idé at forhøre dig hos de forskellige udbydere, omkring deres regler for dette.

Bilforsikring til en leaset bil?
Hvis du leaser din bil, forsikrer du ofte din bil ligesom hvis du havde købt en. Ligeledes skal du beregne prisen på forsikring til bilen og finde den mest fordelagtige for dig. Nogle forhandlere har særaftaler med forsikringsselskaber, så det er altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler.

img
img
img
img
lock

Safe and secure online application with SSL encryption technology

img
img
img
img
Rejseforsikring Allianz Global Assistance

img
img
img
img
Fagforening