Åpne online din Ferratum Bank Norge Bankkonto

"Åpne din norske Ferratum Brukskonto på nett
og se fordelene du kan få i dag."

De neste 5 minuttene kan endre din økonomiske fremtid
Det er tiden du behøver for å få en 100% online bank som passer i din lomme – Alt du behøver for å administrere din økonomi på tvers av Europa.
Åpne en konto nå og motta vår GRATIS mobilbank-pakke. Dette er din nøkkel til frihet innen banktjenester!

Det moderne livet beveger seg raskt, direkte og i kontakt med omverdenen.
Burde ikke banken din også gjøre det?
La oss sette opp din nye konto. Det tar bare noen få minutter!

warningUtstederen kan stoppe tilbudet uten varsel. Benytt sjansen så lenge det varer!

En Europeisk bankkonto

Tenk deg å ta banken din med deg uansett hvor du går og ha full tilgang til pengene dine og alle verktøyene du trenger så snart du går av flyet.

Med opptil 7 valutaer, ingen vekslingsgebyrer, gratis minibankuttak og innebygd valutaomregner er dette i sannhet en EUROPEISK konto.

Det moderne livet er raskt, direkte og tilkoblet. Burde ikke banken din være det samme?

Brukskonto

  • Gratis å bruke
  • Transaksjoner i sanntid
  • Betal regninger, sett opp regelmessige betalinger

Ferratum-brukskontoen er sikker, mobil og allt tilgjengelig – når som helst, hvor som helst. Du trenger aldri å bekymre deg for månedlige utgifter, skjulte gebyrer eller krav til minimumssaldo, dette opererer vi ikke med i Ferratum. Alt du trenger for å åpne en konto er et par minutter til overs og pass. Du trenger ikke sende oss noe; vi bekrefter ID-en din med webkamera eller ved kamera på din mobil.

Europeisk konto med flere valutaer

  • Ingen vekslingsgebyrer*
  • Ingen uttaksgebyrer
  • Ingen grenser
  • Opptil 15 ulike valutaer
  • Innebygd valutaomregner i appen

* Merk at FerratumBank tilbyr fire gratis uttak per måned, du kan fortsatt bli belastet av minibankoperatøren for bruk av maskinen.

Fleksibel kontokreditt

Først og fremst, ingen skjulte kostnader. En rimelig rente vil tillegges kontokreditten, kun når den er i bruk – renten angis i vår pristabell. Du kan benytte den til å gjøre uttak, betale regninger eller overføre penger til dine nærmeste – akkurat som du ellers ville brukt pengene dine. Alt som kreves er at det er tilstrekkelig med penger mot slutten av måneden for å dekke renten. Det er heller ikke nødvending at lønnen din er koblet til kontoen for å få innvilget kontokreditt.

Gratis kontaktløst mastercard

Når betalingskortet kommer på døren din om få dager, får du gebyrfrie uttak fra enhver minibank i valutaen du ønsker i tillegg til gratis overtrekk.

Betal for varer og tjenester overalt hvor Mastercard aksepteres – og for mindre kjøp kan du betale ved én rask berøring med kortet. Det er trygt og sikkert – du vil få en melding på telefonen din hver gang kortet brukes. Hvis du skulle miste kortet ditt, kan du raskt og enkelt sperre og bestille et nytt kort rett fra appen.

Send penger via SMS

Betal kontaktene dine via telefonen. Bare skriv inn navn, mobilnummer og beløp så vil de få en SMS med informasjon om hvordan de kan få pengene inn på sin konto.

Enkel sparing

Enten du sparer til noe spesielt eller bare setter litt til siden, kan en sparekonto eller fast innskuddskonto hjelpe deg med å nå dine sparemål raskere. Sparekontoer oppretter du raskt og enkelt via Ferratumbank-appen.

24/7 kundeservice

Dersom du behøver support er vi tilgjengelige til alle døgnets tider. Åpne chatten, ring oss eller send oss en e-post så vil vi hjelpe deg så fort vi har mulighet. Du kan også se våre ofte stilte spørsmål for svar på flere av dine spørsmål.

Ofte stilte spørsmål

Om FerratumBank
Hva er FerratumBank?
FerratumBank er en mobil appbasert bank. Det er spesielt én ting som skiller oss fra tradisjonelle banker - vi har ingen filialer, og dermed heller ikke forsinkelsene og ventetiden disse medfører. Vi er innovative, enkle å bruke, og superraske!

Hva gjør oss så spesielle?
Har vi allerede nevnt at vi ikke har filialer? Vi har ingen fordi de sakker oss ned. Ingen liker å vente i lange køer, og helt oppriktig – når så du sist frem til et møte med banken? Alt som normalt gjøres i en fysisk filial kan du hos oss gjøre via din mobile enhet. Hvor som helst og når som helst.

Over hele Europa har våre kunder tilgang til sine penger – uavhengig av landegrenser. Dette gjør oss til den perfekte banken for hyppig reisende, turister eller deg som bor utenlands.

Vi er fremtiden for moderne banker. Vi skal fremover og vi vil ha deg med ombord!

Hvor er FerratumBank?
Vi er der du er. Ettersom vi er en mobilbank finner du hele vårt banksystem i Appen vår. Vi har ingen fysiske filialer og din mobil er din nærmeste FerratumBank-filial – og du er banksjefen!

OK, hvis du ønsker å gå i detaljer er vi fysisk basert i Malta. Det er varmt og solfylt her, og fordi vi er del av et større konsern med hovedkvarter i Finland har vi skandinaviske kolleger som misunner oss dette!

Hvem eier FerratumBank?
Vi er et datterselskap av internasjonale Ferratum Group som opererer i 23 land rundt i Europa, Asia-Stillehavsregionen, Mexico og Canada.

Kontoer, valutaer og betaling
Hvordan åpner jeg en konto?
Last ned FerratumBank-appen fra App Store eller Google Play og den vil veilede deg mens du oppretter en konto på under 5 minutter. Gjør klar ditt personnummer, telefonnummer og pass eller ID. Vi vil be deg ta en selfie som vil sjekkes mot bildet i passet ditt. Om du vil ta en kikk i speilet eller fikse håret bør du gjøre det nå!

Du kan også registrere deg via vår hjemmeside ved å velge REGISTRER DEG. Du trenger den samme informasjonen for hånd og vi vil verifisere ditt pass eller ID ved hjelp av webkamera.

Når er kontoen klar?
Kontoen din er klar til å brukes så snart den er opprettet. Det eneste du må vente på er ditt nye MasterCard som vil være hos deg i løpet av bare noen få dager (vi er raske, men må likevel ta hensyn til postens leveringstider!).

Hvordan stenger jeg en konto?
For å stenge din konto behøver du bare å ringe vår kundeservice om kan hjelpe deg på norsk mandag til fredag 07.00 - 22.00. Vår engelsktalende kundeservice er tilgjengelig døgnet rundt.

Hvilke avgifter er involvert?
Vi ønsker ikke at du skal betale for grunnleggende kontotjenester.

De få unntakene vi har er for saker som valgfrie papirutdrag og erstatningskort. Prisen for dette finner du ved å gå til PRISER på hjemmesiden vår.

Hvor lang tid tar det å overføre penger?
Hvis du overfører penger fra en Ferratum-konto til en annen vil dette skje i sanntid – til og med når du befinner deg i et annet land. Hvis du overfører til en konto i en annen bank vil det normalt ta en virkedag.

Hvordan bruker jeg andre valutaer?
Du kan åpne en konto i en annen valuta enten via FerratumBank-appen eller på vår hjemmeside.

For å åpne en ny konto velg Åpne Ny Konto i Konto og Kort-menyen. Velg så ønsket kontotype (bruks- eller sparekonto) og valutaen du ønsker å bruke.

Hvor mange kontoer kan jeg ha samtidig?
Du kan åpne en brukskonto for hver valuta og så mange sparekontoer du bare ønsker, men maksimalt antall kontoer du kan ha åpen er 7.

Hvordan overfører jeg penger til mine kontoer?
Hvem som helst kan overføre penger til din Ferratumbank-konto fra deres konto i en hvilken som helst annen bank.

Du vil ha behov for ditt IBAN nummer som du finner i Konto og Kort-menyen. For overføringer fra andre banker vil du kanskje også ha bruk for FerratumBanks BIC-nummer, som er FEMAMTMTXXX.

Hvis du venter penger sendt fra en annen bank, vennligst merk at det kan ta opp til en eller to virkedager før overføringen når din FerratumBank-konto avhengig av transaksjonsdatoen den andre banken gir oss.

Straks midlene har nådd din FerratumBank-konto kan du overføre disse til dine andre kontoer fra «Send Penger»-fliken i Appen og deretter velge «Overføre til egne Kontoer».

Kan jeg lagre kontodetaljer jeg ofte sender betalinger til?
Så klart! Du lagrer enkelt kontodetaljer i din Partner liste for fremtidig bruk.

Kan jeg se kommende betalinger?
Ja, du kan se alle planlagte betalinger ved å gå til Aktivitet i Konto og Kort-menyen. Du kan også se detaljer som kontonummer, betalingsstatus og beløp.

Kan jeg betale under helger, helligdager og på nattestid?
Du har tilgang til dine kontoer døgnet rundt og kan foreta betalinger når du måtte ønske.

Vil jeg bli belastet hvis jeg gjør et uttak fra en minibank?
Med en FerratumBankkonto får du fire gratis utbetalinger per måned. Vær oppmerksom på at selvom FerratumBank ikke tar betalt for disse transaksjonene, kan du fortsatt bli belastet av minibankoperatøren for bruk av maskinen. I de fleste tilfeller vil gebyret bli vist på skjermen før du bekrefter transaksjonen din.

Debetkort
Hvordan endrer jeg PIN?
Du kan endre din egen PIN i FerratumBank-appen eller på web. Gå enkelt til Konto og Kort-menyen og velg Bytt PIN.

Straks du har endret PIN er det nødvendig å aktivere denne i en minibank. Idet du har tastet inn ny PIN og sjekket saldo eller tatt ut penger er PIN-koden lagret.

Hva om jeg glemmer kortets PIN?
Au da! Den kjipe samtalen med banken og den lange ventetiden på en ny PIN-kode sendt i posten – Glem det! Du behøver ikke å vente, men kan sette en ny PIN for kortet med en gang i mobil-appen eller på vår hjemmeside ved å velge Bytt PIN i Kontoer og Kort-menyen.

Straks du har endret PIN er det nødvendig å aktivere denne i en minibank. Idet du har tastet inn ny PIN og sjekket saldo eller tatt ut penger er PIN-koden lagret.

Hvor kan jeg bruke kortet mitt?
Du kan benytte ditt FerratumBank-kort til å ta ut penger fra en hvilken som helst bankautomat verden og i alle butikker som aksepterer MasterCard (det er praktisk talt over alt!) For mindre kjøp kan du til og med betale kontaktløst ved å enkelt bare la kortet røre en elektronisk avleser – bare se etter symbolet for kontaktløs betaling. Du kan også bruke kortet ditt til å handle på nettet.

Kan jeg ha flere kort?
Det er kreves kun et kort! Kortet er knyttet til alle dine brukskontoer så det er ikke behov for et ekstra kort for hver valuta. Uansett hvor du befinner deg i Europa vil ditt kort automatisk velge den riktige kontoen til bruk for den lokale valutaen. I seg selv er dette særdeles smart.

Hvor lenge er mitt kort gyldig?
Kortet ditt er gyldig i to år fra datoen det er utstedt, og når disse to årene er omme vil vi sende deg et nytt. Da destruerer du bare ditt gamle kort (vi foretrekker å klippe det opp i små biter) og så legger du det nye kortet i lommeboken eller vesken din - klar til bruk!

Kortet mitt fungerer ikke. Hva gjør jeg?
Først kan det være lurt å undersøke om du har tilstrekkelig med penger på kontoen din for å utføre handlingen. Det høres nok ganske opplagt ut, men det skjer hele tiden. Hvis det fremdeles ikke virker, ta kontakt med vår kundeservice som vil undersøke hva som er i veien.

Minibanken slukte kortet mitt. Hva gjør jeg?
Ta det helt med ro - vi er her for deg 24/7. Ta kontakt med oss så ordner vi dette for deg (norsktalende kundeservice: mandag til fredag 07.00 - 22.00).

Kortet mitt er skadet eller ødelagt. Hva nå?
Kontakt vår norsktalende kundeservice mandag til fredag kl. 07.00 - 22.00 eller vår engelsktalende kundeservice som er tilgjengelig døgnet rundt. Vennligst merk at vi vil kreve et gebyr så husk å ta godt vare på kortet ditt.

Hjelp! Kortet mitt er tapt eller stjålet.
Ikke få panikk! Det første du bør gjøre er å blokkere kortet. Du kan gjøre dette direkte i FerratumBank-appen eller på vår hjemmeside ved å gå til Konto og Kort-menyen og derfra endre kortstatus til Blokkert eller Midlertidig Blokkert – mer om det senere. Hvis telefonen din er stjålet sammen med kortet ditt kan du ringe vår døgnåpne kundeservice så vil vi blokkere kortet for deg.

Har du noen gang kansellert et kort kun for å finne ut at dette nå ubrukelige stykket plastikk ikke kan brukes før erstatningskortet ankommer? Vi har en veldig smart funksjon i appen som lar deg midlertidig blokkere kortet hvis du tror det vil dukke opp igjen. Finner du kortet kan du enkelt fjerne blokkeringen selv, og det er ikke nødvendig å vente på postbudet før du igjen kan ta i bruk kortet – er ikke det praktisk?

Hvis du oppdager at kortet er helt borte kan du blokkere det permanent og deretter bestille et erstatningskort.

FerratumBank App
Hvorfor bør jeg bruke FerratumBank Appen?
FerratumBank-appen er hjertet ved alt vi gjør. Vi har designet denne med tanke på dine behov og har lagt inn alle nødvendige finansielle verktøy:
- Saldo i sanntid.
- Multivaluta kontoer – helt uten vekslingsgebyrer. Du kan handle som en turist, men betale som en fastboende!
- Innebygd sanntids valutakalkulator.
- Overføre penger mellom kontoer eller til andre banker og mottakere.
- Betale dine kontakter via SMS.
- Push-varsel for korthandel.
- Kortsikkerhet – blokker eller midlertidig blokker ditt kort.
- Språkvalg.
- Døgnåpen kundeservice.

Hvilke enheter støttes?
FerratumBank Appen er tilgjengelig for både iOS og Android via App Store og Google Play-butikken. Du har tilgang til nettbanken vår gjennom nettleseren på din stasjonære eller bærbare PC og på smarttelefon.

Er FerratumBank-appen og internettbanken gratis?
Vi ønsker ikke å pålegge deg avgifter for bruk av elementære banktjenester. Vår App er gratis å laste ned og vi vil ikke kreve noen som helst kostnad for dens bruk.

Kan jeg bruke FerratumBank Appen på flere enheter?
Du kan bruke vår app på så mange enheter du bare ønsker – Du kan for eksempel overføre penger fra iPhone-en din, for deretter å sjekke saldoen på Android-telefon! Du behøver å aktivere Appen på hver enhet som kun tar noen få sekunder.

Kan jeg endre min personlige informasjon?
Du kan endre personlig informasjon som adresse, telefon nummer, og e-post under Innstillinger i FerratumBank-appen eller i nettbanken. Det er derimot enkelte opplysninger du ikke kan endre i appen, men du kan sende oss en forespørsel om å få dette endret. Du kan også kontakte oss for å diskutere andre endringer.

Hvordan verifiseres kunde-ID og hvorfor?
Vi anvender et verifiseringsverktøy som heter Jumio – det er et utrolig smart program som er integrert i vårt system som tillater oss å bekrefte din identitet ved å skanne ditt pass eller ID. Det bidrar til at alt går smidig og at mobilbank-prosessen går enda hurtigere.

EU bankdirektiver påkrever at vi identifiserer hver enkelt kunde for å beskytte oss mot svindel og hvitvasking av penger.

Min konto er blokkert. Hva gjør jeg?
Hvis din konto permanent har blitt blokkert på grunn av seks eller flere mislykkede innloggingsforsøk må du kontakte vår kundeservice.

Hvor mange forsøk har jeg for å logge inn på mobil-appen og internettbanken?
Du har 3 sammenhengende innloggingsforsøk i FerratumBank-appen eller i nettbanken. Hvis du taster ditt brukernavn og/eller passord/PIN kode tre ganger, vil du bli midlertidig sperret i 60 minutter. Du kan forsøke igjen etter en time har passert, men hvis du mislykkes de neste tre gangene vil din konto permanent blokkeres inntil du tar kontakt med vår kundeservice for å tilbakestille ditt passord og brukernavn.

Hvordan endrer jeg passord/PIN kode?
Din FerratumBank-app PIN-kode, FerratumBank aktiveringskode og kortets PIN kan alle endres fra FerratumBank-appen. Hvis du har glemt din aktiveringskode vennligst kontakt oss slik at vi kan kontrollere ditt ID før vi tilbakestiller denne for deg. Du vil deretter motta en SMS med et midlertidig passord som du bruker for å logge inn, for deretter å endre til et passord du husker lettere.

Hva slags type kontoer tilbyr dere?
Med FerratumBank vil du ha tilgang til tre ulike typer kontoer: BRUKSKONTOER, SPAREKONTOER og TERMININNSKUDDSKONTOER:
1. Brukskontoen er din ordinære konto for daglig bruk. Du kan overføre penger fra din brukskonto til en annen bank helt gratis, og ditt MasterCard er knyttet til denne kontoen. Du kan ha flere brukskontoer – en for hver valuta! Penger som er satt inn på din brukskonto gir deg ingen renter. Du kan også enkelt søke om kassekreditt tilknyttet din brukskonto.
2. Sparekontoen er designet for å hjelpe deg å tjene renter på dine innskudd, i henhold til rentesatsen vi på ethvert tidspunkt tilbyr. Du har tilgang til dine sparepenger etter 14 dager og kan overføre pengene tilbake til din(e) brukskonto(er).
3. Termininnskuddskontoen er for sparing på lengre sikt, som starter på en minimums bindingstid på 3 måneder. Termininnskuddskontoen lar dine sparepenger vokse med en god rentesats, i henhold til rentesatsen vi på ethvert tidspunkt tilbyr. Du kan begynne å spare med et minimumsbeløp på 500 EUR (eller tilsvarende i andre valutaer), og midlene vil være tilgjengelig for deg etter endt bindingstid.

Tilbyr dere også bedriftskontoer?
Beklager, for øyeblikket tilbyr vi ikke bedriftskontoer.

Sikkerhet
Hvor sikker er deres mobil- og nettbanktjeneste?
Vår viktigste oppgave er å gi deg en sikker online- og mobil banktjeneste. Vi benytter industri-godkjente sikkerhetsrutiner for å beskytte din personlige finansielle informasjon, og vi jobber hele tiden med å opprettholde sikkerheten på vår hjemmeside og i vår mobil-app.

Vi bruker en flerlags sikkerhetstilnærming (forsvar-i-dybden) for å beskytte all personlig data inkludert sikkerhetskontroller på nettverksnivå (brannmurer, inntrengningsbeskyttelse, og nettverks segregering), operativsystemnivå (operativsystemene oppdateres jevnlig og systemene forsterkes for å redusere sårbarhetseksponering), og database nivå (datatilgang er begrenset og prinsippet om det minste privilegium er i kraft)

Hvordan er kommunikasjonen med deres Internett/Mobil tjeneste sikret?
Kommunikasjonen mellom din PC/telefon og nett/mobilbank-tjenesten er kryptert ved bruk av en sikker Extended Validation (EV) SSL/TLS kobling (256-bit AES og 2048-bit RSA).

Alle våre servere er overvåket av vårt interne sikkerhetsteam og er periodevis revidert av anerkjente sikkerhetsleverandører for å sikre at identifiserte risker blir håndtert umiddelbart.

Hvor sikker er infrastrukturen på deres nett/mobil-bank server?
Infrastrukturen på vår server hostes av en ISO27001-sertifisert anerkjent tredjeparts samlokalisert leverandør, og tilgang til denne infrastrukturen (f.eks. applikasjonsservere, databaseservere, nettverksutstyr) er tett kontrollert for å sikre at tilgang er gitt på et trenger-å-vite basis og separasjon-av-tilgang er implementert. Vår servers infrastruktur er beskyttet av industrigodkjente brannmurstjenester og inntrengingsbeskyttelser for å oppdage og identifisere potensielle inntrengere og forsøk på angrep.

Vi gjennomfører jevnlig backup som sikkert lagres og beskyttes. Alle systemer som har tilgang til din data er også adekvat beskyttet ved bruk av end-point sikkerhetskontroller (f.eks anti-virus, malware, brannmur etc.).

Hvilke sikkerhetstiltak beskytter min brukerkonto?
For å få tilgang til FerratumBank-appen må du velge en 6-sifret PIN-kode for hver mobilenhet. Hver PIN-kode er lenket til en spesifikk enhet for økt sikkerhet. Din PIN er ikke lagret på våre servere eller på din enhet – den er kun lagret i ditt hodet!

For å få tilgang til vår nettbanktjeneste, vil du ha behov for å bruke det valgte brukernavnet og generere en tilgangskode ved hjelp av FerratumBank-appen. Du må angi den 6-sifrede PIN-koden for din enhet for å generere tilgangskoden i FerratumBank-appen.

Vi bruker også en time-out egenskap på vår nettbank-plattform for å bedre beskytte din konto. Du vil automatisk bli logget ut av din gjeldende online-økt etter en periode med inaktivitet.

Hvor sikker er mine kontoer og transaksjoner?
Både FerratumBank-appen og vår nettbank-tjeneste tilbyr end-to-end kryptering for å sikre transaksjoner mens de behandles. Dine brukerkontoer er også beskyttet med enten en engangskode (generert i appen) for nettbanken, eller en PIN-kode på enheten for appen. Disse er kun kjent for deg, og kun du har adgang til dine kontoer og kan autorisere betalinger. Et annet nivå av autorisering behøves for å signere transaksjoner og/eller instruksjoner før de sendes til Banken.

Hva kan jeg gjøre for å beskytte min informasjon når jeg bruker FerratumBank-appen?
- Hvis du ikke allerede har, sørg for at din enhet er beskyttet med PIN eller passord – dette gir deg et ekstra sikkerhetslag i tilfelle din enhet faller i gale hender. - Logg ut etter hver økt i FerratumBank-appen ved å velge «Logg ut» i menyen.
- Ikke del din enhets PIN-kode med noen, og ikke skriv den ned noe sted.
- Vær sikker på at ingen ser når du angir din PIN kode.
- Hvis du tror at noen kjenner til din PIN-kode, bytt den umiddelbart:
1. I menyen i FerratumBank-appen, velg «Mitt kort» og «Bytt PIN», eller
2.Ring vår kundeservice og begjær at enheten kobles fra.
- Ikke logg på kontoen din fra en annen persons enhet.

Hva kan jeg gjøre for å beskytte min informasjon når jeg bruker Internett Banken?
- Ikke del ditt brukernavn, passord, eller din PIN med noen. Ikke skriv dem ned eller lagre dem på din PC heller.
- Vær sikker på at ingen ser på idet du angir dine innloggingsdetaljer. Hvis du tror at noen kjenner til dine opplysninger, bytt dem umiddelbart.
- Passordet som brukes for å aktivere FerratumBank-appen kan endres ved hjelp av «Bytt Passord»-valget i «Kundeservice» >»Instillinger»-menyen eller ved å ringe kundeservice og be om et midlertidig passord sendt til deg via SMS.
- Logg alltid ut av nettbanken etter endt økt.
- Sørg for at du har anti-virus, brannmur, og anti-malware programmer installert og oppdatert.
- Sørg for at ditt operativsystem, nettleser, og andre applikasjoner (f.eks Adobe Reader, Adobe Flash Player, Miscrosoft Office etc.) er oppdatert så de har de seneste sikkerhetsoppdateringene på plass.
- Ikke bruk delte eller offentlige PC-er som du finner på internett-kaféer, og offentlig bibliotek for å logge inn på din konto. Du kan ikke vite hva slags virus eller malware som kan finnes på disse maskinene.

Vil dere noen gang be meg angi tilgangskode eller PIN-kode?
Nei – vår kundeservice vil aldri be om din tilgangskode og/eller din FerratumBank-app PIN-kode. Du bør aldri dele denne informasjonen med noen – inkludert oss!

Kan jeg sende betalingsinstruksjoner via e-post?
Nei – e-post er ikke en sikker kanal så du bør aldri bruke denne for å sende betalingsinformasjon.

Hva er cookies og hvordan brukes de for denne tjenesten?
En Cookie er en liten tekstfil som er sendt fra et nettsted og lagret på din enhet. Innholdet av en cookie kan ikke identifisere en bruker, og nettstedet kan ikke lese filer som er på din enhet.

FerratumBanks nettbank og hjemmeside bruker cookies for å:
- Produsere statistikk, som brukes for å forbedre vår tjeneste til alle våre kunder. - Vedlikeholde hjemmesiden. - Optimalisere brukerverktøyene på nettstedet (f.eks. kalkulator, valutakalkulator, etc.)

Er mine kontodetaljer lagret på min enhet?
Nei – FerratumBank lagrer ingen kontodetaljer eller kundedata på din enhet eller i selve appen. Når du logger inn opprettes en sikker kryptert kobling til våre servere og din data lastes ned til din app. Når du logger ut vil dataen automatisk slettes fra din versjon av appen og fra din enhet. Derfor er det viktig at du logger ut når du er ferdig – du vil automatisk logges ut til sist, men det er best å være sikker.

Hvordan vet jeg at jeg laster ned den ekte FerratumBank-appen?
Last ned kun fra den offisielle App Store eller Google Play-butikken, og vær sikker på at den offisielle utgiveren av appen er Ferratum.

Den offisielle FerratumBank-appen finner du her:https://app.adjust.com/s1wcb8 App Store og her: https://app.adjust.com/rn7q91 i Google Play-butikken.

Hvis du synes en app som hevder å være vår er mistenkelig, vennligst ta kontakt.

Hvordan vet jeg egentlig at jeg bruker FerratumBank sitt nettsted?
Åpne opp en nettleser eller fane og angi følgende URL: https://www.ferratumbank.com. Vi bruker Extended Validation SSL/TLS-sertifikater og dette skal vises i nettleserens adressefelt:

Hva er et Extended Validation (EV) SSL/TLS-sertifikat?
Dette er et sikkerhetsverktøy som tilbyr den sterkeste krypteringen tilgjengelig og den identifiserer et nettsted som legitim. Det er hva den lille grønne låsen på adresselinjen indikerer – hvis du ser den grønne låsen og «Ferratum Bank p.l.c» teksten før URL, så er du på riktig sted!

Et SSL/TLS-sertifikat betyr at eieren av nettstedet (i dette tilfellet FerratumBank) has bestått en grundig og globalstandardisert bekreftelsesprosess. For å få dette sertifikatet må nettstedet bevise at den har en eksklusiv rettighet på domenet, få bekreftet dens juridiske, operative og fysiske eksistens, og bevise at enheten har autorisert utgivelsen av sertifikatet.

Hva er kryptering og hvordan beskytter den min informasjon?
Kryptering bryter ned informasjonen som blir sendt gjennom internett. Den gjør sensitiv informasjon uleselig mens den sendes, men idet den ankommer mottakeren på andre siden, blir informasjonen dekryptert tilbake til leselig form. Dette stopper ondsinnede hackere fra å lese informasjonen hvis de skulle få tak på denne. Det er en ganske kul James Bond-aktig teknologi faktisk!

Hva er Phishing?
Phishing er e-post svindel som forsøker å få kunder til å gi fra seg sensitiv informasjon som kontonumre, passord, PIN-koder, personnumre, etc. En e-post som ber etter slik informasjon kan virke legitim, men den er ikke fra din bank. Vi vil aldri be deg om sensitiv informasjon som dette i en e-post.

Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg selv fra Phishing?
Du må alltid være oppmerksom på suspekte e-poster. Hvis du ikke liker innholdet eller hvordan den ser ut, unngå å følge lenker som finnes i e-posten. Hvis du mistenker at en e-post sendt fra FerratumBank ikke er legitim, vennligst kontakt oss så vil vi undersøke om den kommer fra oss eller ikke.

Hva er Depositor Compensation Scheme?
Viktig informasjon vedrørende Depositor Compesation Scheme:

Ferratum Bank er medlem av Depositor Compensation Scheme (‘Ordningen’) opprettet under Depositor Compensation Scheme Regulations, 2003 (‘Forskriften’). Ordningen er administrert av en komité som er sammensatt og styrt av bestemmelsene i forskriftene 3 og 5 av Investor Compensation Scheme Regulations, 2003. Om vi ikke har mulighet til å følge våre obligasjoner overfor deg eller av ulike grunner ikke har mulighet til å gjennomføre dine betalinger, kompenserer Ordningen et maksimalt beløp bestemt ved lov (i dag satt til maksimalt 100 000 Euro eller tilsvarende i annen valuta fra et samlet innskudd hos oss), med de begrensninger som følger av Ordningen. I ethvert slikt tilfelle står vi for summen av alle dine kontoer i euro eller annen valuta, minus eventuelle beløp du er skyldig oss (lån etc.).

I tillegg til beskyttelsen beskrevet ovenfor kan innskudd i enkelte tilfeller beskyttes opp til en samlet sum á €500 000 for seks måneder etter at beløpet har blitt kreditert eller fra øyeblikket et slikt innskudd er lovlig å gjennomføre. For å kunne kvalifisere til beskyttelsen ovenfor må en debitsum utfylle et av følgende kriterier:

(A) Det omfatter: (i) midler spart i hensikt om å kjøpe en privat bolig av deponent; eller (ii) penger som representerer inntektene av salg av en privat bolig av deponent; eller

(B) Det omfatter beløp som er betalt til deponenten med hensyn til; (i) en separasjon, skilsmisse eller oppløsning av en ekteskap; eller (ii) ytelser betalt ved pensjon; eller (iii) krav om erstatning for usaklig oppsigelse; eller (iv) et krav om erstatning for redundans; eller (v) godtgjørelse for dødsfall eller personskade; eller (vi) et krav om erstatning for uriktig domfellelse.

For mer informasjon om Ordningen (inkludert beløp som dekkes og berettigelse til å gjøre krav) kan du ringe bankens kundeservice gjennom meldingssentralen eller referere til:

Compensation Schemes Management Committee

c/o Malta Financial Services Authority, Notabile Road, Attard BKR 3000, Malta. Tel: (+)356 2144 1155; E-mail: info@compensationschemes.org.mt

Hvilke råd kan dere gi deres kunder for å unngå bank svindel og bedrageri?
Hos FerratumBank tar vi våre kunders personvern, sikkerhet og data alvorlig, og vi jobber hardt for å beskytte våre kunder mot svindel.

Vennligst les følgende lenke for å gjøre deg kjent med noen av de mest typiske svindlene så du kan unngå å bli et offer for svindel eller bedrageri i fremtiden: https://mymoneybox.mfsa.com.mt/info/typical-scams

Hvis du mener at du kanskje har vært involvert i svindel, vennligst ta kontakt med vårt kundeserviceteam umiddelbart.

Endringer i Payment Service Directive 2 (PSD2)
I 2015 oppdaterte EU betalingstjeneste direktivet (PSD2) for å forbedre eksisterende regler og ta de nye digitale betalingstjenestene med i betraktning.

Hvem påvirker PSD2 og når vil den tre i kraft?
Det reviderte betalingsdirektivet (PSD2) vil tre i kraft fra 13. januar 2018 og gjelder for banker og betalingstjenester i EØS med sikte på å gjøre betalinger tryggere for kundene, øke forbrukervern, fremme innovasjon og konkurranse.

Hvordan påvirker PSD2 min sikkerhet?
Betalingsdirektiv 2 (PSD2) tar sikte på å redusere risikoen for svindel for elektroniske transaksjoner og øke beskyttelsen av forbrukerens økonomiske data gjennom en mer sofistikert måte for kundeautentisering.

Forbedrede sikkerhetsforanstaltninger vil bli brukt av alle markedsaktører, inkludert nyregulerte betalingstjenester. Noen bestemmelser som ble introdusert av PSD2, vil ikke bli gjort effektive før etter januar 2018, inkludert RTS med sterkere kundeautentisering og sikrere kommunikasjon.

Hvordan påvirker PSD2 kundens sikkerhet?
Gjennom PSD2 vil kundenes beskyttelse økes. Under PSD2 vil kundens avgifter også bli redusert. Kundeansvaret vil bli redusert fra EUR 150 til EUR 50 for uautoriserte transaksjoner knyttet til tap, stjålet eller misbruk av et betalingsinstrument, unntatt i situasjoner som svindel eller grov uaktsomhet.

I dag tilbyr banker en 13 måneders tilbakebetalingsrett for uautoriserte transaksjoner, som under PSD2 inkluderer betalinger som oppstår via en tredjepart.

Hvor lenge har bankene reagert på klager knyttet til brudd på PSD2?
Bankene er forpliktet til å svare innen 15 virkedager til klager vedrørende overtredelse av PSD2. Denne tidsrammen kan bli utvidet til 35 virkedager i tilfelle hvor svar innen 15 virkedager er utenfor bankens kontroll. Kunder kan også sende klage til Office of the Arbiter for Financial Services for alternativ tvisteløsning.

Hvordan påvirker PSD2 tilleggsavgifter?
PSD2 forbyder tilleggsbetaling på alle elektroniske betalingsinstrumenter, noe som betyr at selgere ikke kan belaste ekstra for de som velger å betale med et elektronisk instrument som et kort.

Når det gjelder bankoverføringer, hvor både betaleren og betalingsmottakeren er lokalisert i et EØS-land, vil en "SHA" (delt) avgiftstype gjelde hvor betaleren og betalingsmottakeren begge skal betale gebyret av deres respektive banker.

Hva er Tredjepartsbetaling (TPP) og når vil den være i kraft?
Under PSD2 nye betalingstjenester vil TPP bli innført, som etter kundens samtykke kan få direkte tilgang til kundens bankkonto. Selv om de ikke er i kraft, vil kundene bli informert når TPP er tilgjengelig og hvilke krav som trengs for gjennomføringen.

Oppgaven med å implementere flere av bestemmelsene i PSD2 er delegert til European Banking Authority (EBA). Disse bestemmelsene inkluderer utvikling av regulerende tekniske standarder (RTS) og retningslinjer.

Noen bestemmelser som er innført av PSD2, vil ikke bli gjort effektive før etter januar 2018, inkludert RTS med sterk kundeautentisering samt felles og sikker kommunikasjon.

Om oss

Ferratum Bank er et datterselskap av Ferratum Group - en ledende internasjonal pioner innen finansiell teknologi og mobillån. Ferratum tilbyr rask, lett tilgjengelig og konfidensielle banktjenester, lån og sparing både online og på mobile enheter.

Om Ferratum Bank p.l.c.
Ferratum Bank p.l.c., et datterselskap av Ferratum Group, er lisensiert av Malta Financial Services Authority for å gi et utvalg av banktjenester til sine kunder. Dens EU banklisens gjør det mulig å tilby sine tjenester fra Malta til andre jurisdiksjoner innen EØS, herunder aksept av innskudd, som er dekket av den maltesiske Depositor Compensation Scheme.

Ferratum Bank tilbyr sine kunder muligheten til å søke om personlige lån, dra nytte av sikkerheten og profesjonaliteten av en bank, og samtidig nyte hastigheten, enkelheten og åpenheten av våre ukompliserte tjenester. I mange tilfeller vil lånesøknaden behandles i løpet av minutter, med minimale mengder byråkrati. Vår suksess ligger i vår enkle søknadsprosess, raske service og strenge sikkerhet. Resten er opp til kompetansen til våre ansatte som med sitt engasjement, sin kunnskap og sine serviceferdigheter bidrar til fornøyde kunder og et godt rykte verden over.

Ferratum Bank p.l.c. er et allmennaksjeselskap, registrert i henhold til lovgivningen i Malta med nummeret C56251, med registrert adresse på Tagliaferro Business Centre, Level 6, 14 High Street, Sliema SLM 1551, Malta. Ferratum Bank p.l.c. har konsesjon som kredittforetak av Malta Financial Services Authority, Notabile Road, BKR 3000, Attard, Malta (https://www.mfsa.com.mt/). Detaljer om hvordan banken er regulert av Malta Financial Services Authority er tilgjengelig ved forespørsel.

En pioner innen finansiell teknologi og mobillån
Ferratum Group er en pioner innen finansiell teknologi og mobillån oppført i The Prime Standard of The Frankfurt Stock Exchange. Ferratum tilbyr raske, og enkle mobillån og banktjenester for forbrukere og bedrifter.

Kunder av Ferratum konsernet kan utnytte digitale medier til å søke om forbrukerkreditt på mellom 25 EUR og 3000 EUR. Videre tilbyr Ferratum vellykkede småbedrifter avdragsfrie lån med en løpetid på seks til tolv måneder.

Under administrasjon av grunnlegger Jorma Jokela, har Ferratum raskt vokst siden det ble grunnlagt i 2005. Ferratum gruppen har 1.2 millioner kunder som har fått innvilget et eller flere lån, og 3.5 millioner kunder totalt i databasen. Ferratum gruppen er representert i 23 markeder i Europa, Australia, New Zealand, Canada og Mexico.

Ferratum Bank p.l.c. innehar EUs kredittinstitusjonlisens, som gjør det mulig for Ferratum konsernet å drive regulerte transaksjoner som krever en banklisens i alle EUs medlemsstater. Ferratum er godt posisjonert i det nye bankmiljøet som vil ut og fram med sin mobile bank strategi.

I slutten av desember 2015 hadde Ferratum gruppen 583 ansatte, sammenliknet med 383 personer i slutten av 2014. Gruppen har sitt hovedkvarter i Helsinki, Finland.

Profesjonalitet, lønnsomhet og etiske prinsipper er våre kjerneverdier.
Profesjonalitet betyr kontinuerlig læring, en klar driftsmodell og å ta ansvar for våre handlinger.

Lønnsomhet er resultatet av hastighet, fleksibilitet og vekst. Ferratum har hatt kontinuerlig vekst siden det ble grunnlagt i 2005 og nådde bærekraftig lønnsomhet allerede på et tidlig stadium. Vi er dedikerte til å fortsette denne utviklingen i fremtiden.

Etikk er viktig for Ferratum og vi legger en reell vekt på hvordan vi behandler mennesker, spesielt våre kunder. Vi tar personlig ansvar for våre kunder og aktører i beslutninger, og vi er opptatte av åpenhet og transparens på tvers av vår virksomhet. Vi mener at etiske prinsipper er viktige for å skape tillit og lojalitet blant våre kunder og ansatte.

Online Dispute Resolution

På Ferratum Bank p.l.c. oppfordrer vi våre kunder til å kontakte oss med eventuelle tilbakemeldinger, og vi vil undersøke og løse eventuelle problemer som oppstår innen tidslinjen som er gitt i avtalen med kunden. Vennligst kontakt oss på customersupport@ferratumbank.com eller via post på Ferratum Bank p.l.c., Tagliaferro Business Centre, Level 6, 14 High Street, Sliema SLM 1551, Malta for eventuelle spørsmål eller tilbakemeldinger du måtte ha.

Dersom kunden har kontaktet Ferratum Bank p.l.c. med hensyn til en klage og ikke fornøyd med mottatt svar, eller det ikke ble inngått en avtale med Ferratum Bank p.l.c., har kunden mulighet til å sende inn en skriftlig klage direkte til Maltas finansielle meklingsorgan: The Office of the Arbiter for Financial Services, First Floor, Pjazza San Kalcidonju Floriana FRN 1530, Malta eller via www.financialarbiter.org.mt. EU-kommisjonen tilbyr også en Online Dispute Resolution (ODR) plattform for å legge til rette for tilgang til Alternative Dispute Resolution (ADR). ODR-plattformen gir forbrukerne mulighet til å sende inn sin klage via et nettsted som videresender klagen til korrekt Alternative Dipsute Resolution-enhet. For mer informasjon om ODR-plattformen, besøk: https://ec.europa.eu/odr

img
img
img
img
lock

Trygg og sikker nettbasert søknad med SSL krypterings teknologi

img
img
img
img
Aros Finans