Söka, jämföra och ansöka om Froda Företagslån online

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
Froda lån till företag ansökan."

Företagslån. Det är enkelt.
Froda företagslån gör det enklare för småföretag att växa. Det är enkelt att ansöka. Enkelt att få pengarna på kontot. Enkelt att betala tillbaka. Froda är ett enklare företagslån med bra villkor. Svårare än så vill vi inte göra det.

Få glädje och nytta av det lån till företag till låg ränta du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Hur enkelt kan det vara?

Hos oss sker allt rättvist och digitalt. Du ansöker smidigt på vår hemsida och får ett förslag direkt. Du slipper visa affärsplaner, redovisa årsbudget och boka bankmöten.

 • Ansök på 3 minuter
  Du ansöker enkelt online och legitimerar dig med Mobilt BankID.
 • Få offert samma dag
  Svaret får du samma dag. Där du ser du din totalkostnad. That’s it.
 • Pengar inom 24 h
  Signera digitalt. Pengarna får du inom 24 h. Inga andra avgifter läggs till med tiden.

Steg för steg, från att du lånar till att du har betalat tillbaka

 • Ansök enkelt
  Du slipper gå på bankmöten och redovisa affärsplaner. Legitimera dig i vår digitala tjänst med Mobilt BankID och gör en ansökan.
 • Bli rättvist bedömd
  Vi gör en rättvis kreditbedömning som baseras på din försäljning istället för att bara se till din årsredovisning.
 • Få full kontroll med ett fast pris
  Du får en offert via mail, som visar ett fast pris. Inga andra avgifter tillkommer (som t.e.x påminnelseavgift, dröjsmålsräntor eller administrativa avgifter).
 • Tacka ja med ett klick
  När du godkänt offerten och kreditbedömningen är klar tackar du ja till offerten med en digital signatur.
 • Få pengarna nästa dag
  Pengarna finns på kontot nästa dag och du kan investera i ditt företag med full koll på vad du har lånat och vad du ska betala tillbaka. Inga konstigheter.
 • Återbetala smidigt
  Tre dagar efter att du fått dina pengar börjar återbetalningen. En mindre summa dras från ditt företagskonto varje vardag, ett smidigt sätt att betala tillbaka.

Låna tryggt med Froda

Froda är registrerat hos finansinspektionen och använder sig av Mobilt BankID för en säker identifiering av dig och ditt företag.

Genom att legitimera dig med BankID kan Froda göra en automatiserad och rättvis kreditbedömning. Vi skickar all data krypterat och kan garantera att dina uppgifter är korrekt och säkert behandlade. Vi har samarbeten med banker, andra finansieringpartners som t.ex Bambora och organisationer som Företagarna, Fakturino, Onlinepizza mfl. Med Froda kan du känna att allt både är tryggt och enkelt.

Frågor & Svar

Kräver Froda någon säkerhet?
Froda kräver som standard ingen säkerhet. I vissa fall kan borgen behövas. Företrädare för handelsbolag och enskilda firmor har automatisk personligt betalningsansvar för eventuella skulder.

Varför mobilt bankID?
Genom att identifiera dig med mobilt BankID verifierar vi att du är du och att vi betalar ut pengarna till rätt företag. Vi får också se din transaktionshistorik som ligger till grund för vår bedömning. Vi kan inte på något sätt ändra bankuppgifter, genomföra transaktioner eller på något sätt använda ditt bankkonto. Vi får bara se dina transaktioner, på samma sätt som att du gör ett manuellt utdrag från din bank och skickar till en lånegivare, men lite enklare. Tack vare att vi får se ditt företags transaktioner kan vi enkelt göra en rättvis bedömning av företagets ekonomi och betalningsförmåga.

Hur mycket kan jag låna hos Froda?
Froda erbjuder företagslån från 10 000 kr upp till 1 000 000 kr. I genomsnitt beviljar vi ett lånebelopp som motsvarar en månadsomsättning i ditt företag (förutsatt att verksamheten sköts bra). Det kan hända att du kan få låna mer eller mindre än det du frågar om att låna. Vår bedömning baseras på ditt företags faktiska försäljning och kreditvärdighet, vilket ger dig en rättvis låneoffert som vi vet att ditt företag klarar av att återbetala. Enklast är att göra en ansökan på vår hemsida. Du väljer själv belopp och återbetalningstakt och får en offert inom 24 timmar. Ansökan är helt kostnadsfri och du binder dig inte till någonting.

Vad är Froda?
Froda är ett helt digitalt företagslån – ett nytt sätt att erbjuda företagslån, som passar in i småföretagares vardag. Vi tror på rättvisa kreditbedömningar och minimalt med krångel. Froda startades 2015 och hette tidigare Monetise. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen.

Vilken information behöver Froda?
Det behövs ingen affärsplan eller annan dokumentation för att ansöka om företagslån hos Froda. Vår kreditbedömning utgår från ditt företags historik och möjligheten att betala tillbaka lånet utan alltför stor ansträngning av ditt företags ekonomi. Du fyller först i ett enkelt formulär online, i nästa steg använder du BankID eller bankdosa för att ge oss tillåtelse att se företagets transaktionshistorik från din bank för att vi ska kunna göra en kreditbedömning.

Tar ni en kreditupplysning?
Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tar vi en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom vi inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din kreditvärdighet hos banken. Genom att göra en kreditupplysning får vi nödvändig information om ditt företag. I vissa fall kan vi göra s.k. företrädareupplysning på styrelseledamöter. Eftersom sådana upplysningar tas i ledamöternas egenskap som företagsföreträdare och inte privatpersoner påverkas inte personens kreditvärdighet hos banken i det fallet heller.

Vad kostar Frodas företagslån?
Froda har en fast kostnad för lånet. Det tillkommer aldrig några kostnader som uppläggningsavgift, påminnelse eller förseningsavgifter. Kostnaden för lånet påverkas av lånebelopp, återbetalningstid och ditt företags omsättning samt kreditvärdighet. För att ta reda på din exakta kostnad blir, gör du enkelt en ansökan på vår hemsida. Det tar bara ett par minuter så får du en offert inom 24 timmar. Vi är stolta över våra fina villkor, så jämför oss gärna!

Varför ta företagslån hos Froda?
Det är smart att låna av Froda. Du får ett företagslån utan att behöver lägga tid på administration eller dokumentation. Pengarna kommer in på ditt företagskonto snabbt så att du kan göra din investering, växa och må bra. Vi är stolta över våra fina villkor, vårt fasta pris och smidiga återbetalning. Ansök enkelt på vår hemsida ohc jämför oss gärna!

Hur skiljer sig Froda från alternativen?
Froda är ett helt digitalt företagslån som utgår från småföretagarens vardag. Det innebär att vi har tagit bort allt papperskrångel och alla tidskrävande möten. Istället har vi en smart och rättvis bedömning av företags kreditvärdighet baserat på ditt företags dagsfärska försäljningssiffror, vilket vi är ensamma om. Dessutom är vi mycket stolta över våra fina villkor, vårt fasta pris och att vi aldrig lägger på några avgifter med tiden. Jämför oss gärna genom att ansöka om din låneoffert och få ditt pris.

Bakgrunden till Froda är enkel

Stort eller litet företag, behoven är ofta desamma. Det är däremot inte möjligheterna. Det tycker vi är orättvist. Vi kämpar för att alla företag ska ha en chans att gro sina företagsidéer och få dem att frodas.

 • Enkla
  Vi älskar att göra det komplicerade enkelt
 • Rättvisa
  Alla ska ha samma möjlighet att få hjälp
 • Nyfikna
  Vi slutar aldrig att utforska nya möjligheter

En enklare vardag för småföretagare
Vi vill att företagslån ska vara rättvist och till för alla, nystartade som väletablerade företag.

Hos alla företag börjar det alltid med en idé. En idé om ny utrustning, marknadsföring, en ny anställd. Vår idé är att stötta er. Vi vet att över 80% av alla nya jobb skapas av er som småföretag. Vi vet att det är ni som gör gott för samhället, tar störst risk och jobbar flest timmar. Därför har vi utvecklat en helt digital tjänst som ger ett enklare och smartare företagslån, så att små företag får samma möjlighet till investering som stora. Vi vill helt enkelt att alla bra idéer ska få en chans att frodas. Svårare än så är det inte.

Oavsett hur din vardag som företagare ser ut
Vill man att en idé ska växa kan man ibland behöva pengar. Det gäller alla typer av företag, stora som små. Oavsett om du driver en restaurang, café, butik, salong eller konsultlåda så vet vi att det kan gå trögt under vissa säsonger. Att det kan vara svårt ibland när något oförutsett händer och härligt när det väl drar igång igen. Därför har vi utvecklat en helt digital tjänst som ger ett enklare och smartare företagslån, så att små företag får samma möjlighet till investering som stora.

Vår drivkraft är att göra tunga dagar enkla
Vi matchar våra lån efter småföretagarna. Inte tvärtom, som det ofta är hos storbanker. Där är det du som måste matcha en mall som inte passar alla. Froda valde istället att matcha din.

Frodas tjänst helt digital och utvärderas hela tiden för att den ska vara så enkel som möjligt. Du får hjälp på ett klick, legitimerar dig säkert med Mobilt Bank-ID och betalar tillbaka automatiskt. En smidig process som gör ditt liv enklare.

Vi drivs av att använda ny teknik och vår analys är baserad på datadrivna insikter. Det gör att vi kan bedöma ditt företag rättvist och inte subjektivt. Vi vill hela tiden lära oss mer om dig och hur ditt behov av finansiering ser ut. Det är viktigt för att vi ska kunna vidareutveckla vår tjänst efter dig.

Med en kreditbedömning på dagsfärska siffror
När vi gör kreditbedömningar ser vi till dagsfärska siffror av ditt företags försäljning, inte till din årsredovisdning som storbankerna gör. Det är vi ensamma om. På så sätt lär vi känna ditt företag under årets alla månader. Inte bara en gång per år. Det gör att vi kan ta beslut som passar din verksamhet. Det gör att du kan växa och frodas. Det var vår utgångspunkt från början. Det är vår drivkraft än idag.

Människorna bakom Froda
Froda är en del av Monetise Capital AB och startades år 2015. De fem grundarna driver Froda, Olle Lundin är VD och Nicklas Storåkers, en av grundarna till Avanza, är styrelseordförande.

Idag har vi verksamhet i Sverige och Finland och ser fram emot att snart även kunna hjälpa företagare i fler länder. Vi har även partnerskap med andra företag som t.ex. Bambora, Fakturino, Onslip, Menigo mfl.

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Samla lån och krediter