Söka, jämföra och ansöka om Likvid Företagslån online

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
Likvid lån till företag ansökan."

Bästa företagslånet i Sverige
Vi strävar efter att alltid erbjuda marknadens bästa företagslån. Hos Likvid kan du ansöka om ett lån till ditt företag på mellan 10 000 kronor upp till 500 000 kr beroende på hur ditt behov ser ut. Vi utgår från helheten och försöker alltid att erbjuda dig som kund den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet för ett lån anpassat för just din verksamhet och ditt företags situation.

Vi erbjuder ett tryggt, snabbt & enkelt lånande
Vi strävar efter att alltid erbjuda marknadens bästa företagslån

Få glädje och nytta av det lån till företag till låg ränta du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Vanliga frågor

Vad är Likvid Företagslån?
Likvid Företagslån erbjuder lån till alla typer av företag. Vi lånar ut till alla olika branscher och även till nystartade bolag. Storleken på lånet varierar mellan 10 000 – 500 000 kronor och återbetalas över 6 månader. Hela ansökningsprocessen sker online och normalt kan vi betala ut pengarna redan samma dag. Du betalar en fast månadsavgift varje månad och det finns inga dolda avgifter. Du kan närsomhelst återbetala hela ditt lån utan någon extra kostnad.

Vem kan ansöka om ett lån?
Alla olika bolagsformer kan ansöka om lån hos Likvid Företagslån, dvs aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Vi tittar individuellt på alla olika bolag och försöker ge bästa förutsättningar för just ditt företags behov.

Hur gör jag för att ansöka om ett lån?
Ansökan gör du snabbt och enkelt via vår hemsida, en ansökan tar bara några minuter. Du behöver lämna uppgifter om företrädare för bolaget samt verifiera dig och ditt företag via vanligt eller mobilt Bankid. För att ge bästa förutsättningar för ett lån ber vi dig också identifiera dig genom din företagsbank. På så sätt kan du förbättra möjligheterna till en snabbare hantering av din ansökan och styrka företagets kassaflöde och betalningsförmåga. Vi försöker alltid hantera din ansökan inom en arbetsdag och vår målsättning är att beviljade lån skall utbetalas inom 24 timmar.

Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökan är inte bindande.

Vad krävs för att få ett lån hos Likvid Företagslån?
Vi gör alltid en grundlig individuell bedömning av våra kunder för att alltid kunna erbjuda bästa möjliga villkor för lånet. För oss är det viktigt att bolaget har en god affärsidé, är välskött och att bolaget visar på återbetalningsförmåga av lånet i förhållande till lånets storlek.

Vilka säkerheter krävs för att kunna få ett lån?
Vi kräver inga särskilda säkerheter, men istället kräver vi alltid, vid lån till aktiebolag, personlig borgen av huvudägare eller vd för bolaget. Enskilda firmor och handelsbolag har automatiskt betalningsansvar för eventuella skulder.

Hur mycket kan jag få låna?
Likvid Företagslån lånar ut mellan 10 000 – 500 000 kronor. Varje låneansökan hanteras individuellt och målet är att alltid erbjuda varje kund det bästa lånet för just ditt företag. För oss är det viktigt att både du och ditt företag samt vi känner oss trygga med lånet och återbetalningsförmågan.

Hur mycket kostar det att låna pengar hos Likvid?
Du betalar en fast månadsavgift beroende på lånebeloppet. Avgiften kan variera och är beroende av den individuella bedömningen av just ditt företag. För att få se just ditt företags avgift måste du först göra en ansökan. Svar på din ansökan får du inom en arbetsdag.

Kan mitt företag få ett lån även om det finns betalningsanmärkningar?
Ja, det är möjligt att få ett lån beviljat hos oss även om du har en betalningsanmärkning. Vi gör alltid en individuell bedömning av varje ansökan där många olika faktorer spelar in och en betalningsanmärkning betyder inte automatiskt nej.

Finns det några andra avgifter för lånet?
När du lånar hos Likvid Företagslån betalar du endast en fast månadsavgift. Inga andra avgifter förekommer.

Vad innebär solidarisk borgen?
Solidarisk borgen innebär att borgensåtagandet kan delas upp mellan två eller fler individer, vilka delar ett gemensamt och solidariskt ansvar att betala tillbaka lånet förutsatt att företaget som tagit sig an lånet (gäldenären) inte skulle klara av att betala tillbaka sitt lån.

Kan jag lösa lånet i förtid?
Ja, du kan lösa lånet i förtid och endast betala för den period du nyttjat lånet. Lånet har ingen bindningstid och kan lösas när som helst utan några andra avgifter. Du betalar bara för den tid som du nyttjat lånet.

När ska jag betala lånet?
Du betalar avgiften en gång per månad. Vi skickar ut en faktura (via epost) ungefär 10 dagar före förfallodatum. Du betalar månadsavgiften för varje påbörjad månad.

Varför måste jag logga in på min bank?
Genom att ge tillgång till ditt företags banktransaktioner ger du oss möjlighet att erbjuda ett så bra lån som möjligt för just ditt företags behov. Det verifierar även att du är du och ger uppgifter om till vilket bankkonto lånet skall utbetalas. Varken vi eller vår samarbetspartner får genom detta tillgång till dina inloggningsuppgifter och kan således inte logga in eller utföra transaktioner på ditt konto.

Vad betyder personlig borgen?
Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om företaget som tagit lånet inte betalar och därmed försummar sin betalningsskyldighet, är det borgensmännen som blir ansvariga och betalningsskyldiga för hela den utestående hela skulden, inklusive månadsavgifter och övriga kostnader.

Tar ni kreditupplysning på borgensmän?
Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Vad händer om jag inte kan återbetala lånet?
Betalar du inte din faktura så skickar vi en vänlig påminnelse om att vi saknar din inbetalning. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så riskerar du att fakturan går vidare till inkasso. Om företaget inte betalar sina avgifter kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

Vilka är Likvid Företagslån?
Likvid Företagslån är en del av Trention AB med organisationsnummer 556274-8623. Webbplatsen likvid.se ägs av Trention AB. Trention är ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm Smallcap. Mer information om Trention finns på www.trention.se

Hur kontrolleras verksamheten?
Likvid Företagslån är en del av Trention AB (publ.) Trention är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen, vidare granskas Trention av auktoriserad revisor. Trention följer även alla krav som gäller för noterade bolag. Trention är noterat på Nasdaq Stockholm Smallcap.

Om Likvid Företagslån
Vi erbjuder företagslån upp till 500 000 kr. Ansök enkelt redan idag

Kort om oss
Likvid Företagslån finns till för att ge småföretagare möjligheter att på ett tryggt sätt utveckla sitt företag.

Vi strävar efter att erbjuda marknadens bästa företagslån online.

Likvid Företagslån månar om företagarna och vill erbjuda företagslån till alla olika företagsformer och inom alla olika branscher. Vi vill erbjuda lån med den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet.

Det här är Likvid.
Vi vill erbjuda marknadens bästa företagslån online.
Oavsett om du har ett nystartat företag eller varit verksam en längre tid kan det då och då uppstå oförutsedda behov av kortfristig likviditet. Det kan vara i form av nya investeringar för att ta ditt företagande till nästa steg eller det kan vara för att hantera utgifter som har varit svåra att förutse. Särskilt för nystartade bolag utan lång historik kan det vara svårt att få lån hos traditionella kreditinstitut som bankerna.

Det är därför vi har startat Likvid Företagslån. Vi förstår oss på småföretagens behov och har därför skapat möjligheten att erbjuda kortsiktig finansiering med vad vi anser vara Sveriges bästa företagslån.

Om bolaget
Likvid Företagslån är en del av Trention AB (publ.) Trention är börsnoterat på Nasdaq OMX. Läs mer om Trention på www.trention.se

Trention AB är registrerat hos Finansinspektionen som ett finansiellt institut.

Bolaget finansierar sin utlåning helt med eget kapital. Det betyder att vi inte behöver låna in pengar för att kunna låna ut pengar till våra kunder. Detta ger dig som kund en större säkerhet och för oss på Likvid innebär det både en trygghet och ger oss stora möjligheter att utveckla vår verksamhet.

Likvid har ordet
Resan för att starta Likvid började hösten 2017. Vi insåg att det finns ett stort behov på marknaden av mindre företagslån, och även om det finns andra aktörer är ofta processen lång, krånglig och fylld med dolda avgifter. Vi vill bidra med vår erfarenhet och kompetens och erbjuda våra kunder en riktigt bra tjänst.

Likvid vill, som vi beskrivit ovan, alltid försöka hitta den bästa möjliga lösning för kunden genom den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet. Hos oss ska det kännas bekvämt att låna pengar.

Det är inte alltid lätt att vara småföretagare, och ibland räcker inte pengarna till eller så är det dags att ta nästa steg. Det kan vara lite jobbigt att behöva kontakta sin företagsbank, och det är ofta både omständligt och tar lång tid att få till ett lån. Om nu den traditionella banken beviljar ett lån. Bankernas krav har ökat betydligt de senaste åren och de höga kraven resulterar ofta i ett nekande besked när småföretag ansöker om ett traditionellt banklån.

Det är nu vi på Likvid vill hjälpa till. Vi har skapat en process för att det ska gå snabbt och enkelt för dig som företagare att ansöka om ett lån. Vår process får även oss att känna oss trygga innan ansökan beviljas. Går allt enligt plan betalas ditt lån ut redan inom 24 timmar.

Nu är det hösten 2018 och Likvid är fullt rustade för att hjälpa dig och ditt företag!

Vi ser fram emot en spännande höst, där vi får möjligheten att möta många nya spännande kunder.

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Samla lån och krediter