Söka, jämföra och ansöka om Monetise Företagslån online

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
Monetise lån till företag ansökan."

Låna upp till 1.000.000kr
Enkelt företagslån baserat på din försäljning. Alltid till fast pris och utan dolda avgifter.

Få glädje och nytta av det lån till företag till låg ränta du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Välkommen till Monetise - enkla, smarta och rättvisa företagslån

De flesta företag behöver låna pengar någon gång. Men att ta ett lån hos banken är svårt och tar lång tid. Hos oss tar du företagslån som är anpassat till din vardag som företagare. Du slipper gå till banken och krångla med papper, prognoser, affärsplan och administration. Ansök enkelt genom vårt formulär och få svar inom 24 timmar. Vi gör vår kreditbedömning baserad på din försäljning.

 • Ansök och få svar inom några timmar
  Vi har en enkel, digital ansökan utan papperskrångel. Du betalar tillbaka genom att ett mindre belopp dras från ditt företagskonto varje vardag.
 • Rättvis kreditbedömning
  Vi vet att senaste bokslutet säger ganska lite om din kreditvärdighet. Vi vet också att många egenföretagare inte har tid att skriva en affärsplan. Därför baserar vi vår kredit-bedömning i huvudsak på din försäljning.
 • Fast pris utan dolda avgifter
  Med våra företagslån vet du redan från början hur mycket du ska betala tillbaka. Du slipper betala extra för uppläggning, faktura eller onödiga kringtjänster.

Frågor och svar

Vilka finns Monetise företagslån till för?
Monetise finns till för alla företagare i Sverige som vill investera i sina företag. Våra kunder finns i alla branscher i hela Sverige och är företag som vill ha ett smart företagslån utan att behöva gå till banken eller lägga tid på pappersarbete. Vi har en digital process och bedömer alla företag individuellt. Efter ansökan får du normalt en låneoffert inom ett par timmar. Du betalar tillbaka lånet via autogiro med ett fast belopp varje dag.

Avgiften är individuell och beror på din betalningsförmåga, hur mycket du lånar och hur länge.

Hur fungerar ansökan?
Du ansöker enkelt om ett lån här på vår hemsida, det tar bara 3 minuter. Det är kostnadsfritt att ansöka och självklart förbinder du dig inte till något. Så här gör du:

 • Fyll i ansökan här på hemsidan (önskat belopp, e-post och mobilnummer). Du identifierar dig med BankID och ger oss tillåtelse att läsa in transaktionshistorik från din företagsbank.
 • Vi samlar in relevant information och gör en kreditupplysning på företaget.
 • Låneoffert med exakt pris och villkor får du oftast inom ett par timmar.
 • När du fått offerten väljer du själv om du godkänner den eller inte. Väljer du att godkänna gör du det enkelt digitalt med BankID. Därefter betalas pengarna ut.

Varför ska jag välja företagslån från Monetise?
Monetise företagslån är utvecklat utifrån en företagares vardag. Vi har en digital ansökningsprocess som endast tar ett par minuter att slutföra. Vår bedömning baseras huvudsakligen på dina försäljningssiffror. Vi tar inte någon företags- eller fastighetspant och normalt sett tar vi heller ingen personlig borgen eftersom vi skiljer på ditt företag och din privatekonomi. På så sätt gör vi en rättvis kreditbedömning av ditt företag.

Vem kan ansöka om lån hos Monetise?
Till Monetise är alla svenska företag välkomna att söka lån. Våra kunder är verksamma inom alla sorters branscher, från restauranger och e-handlare till byggbolag och städfirmor. Alla företag bedöms individuellt, vi kollar på företagets försäljning och skiljer på företaget och företrädarnas ekonomi.

Varför måste jag identifiera mig med BankID?
Genom att identifierar dig med BankID verifierar vi bland annat att du är du och att vi betalar ut pengarna till rätt företag. Med hjälp av bankens uppgifter tar vi fram din transaktionshistorik som ligger till grund för vår bedömning. Varken vi eller våra partners har tillgång till dina inloggningsuppgifter och kan heller inte ändra uppgifter eller genomföra transaktioner från ditt bankkonto. Som finansiellt institut registrerat hos Finansinspektionen är vi också skyldiga att vidta åtgärder för att förhindra att våra tjänster används till penningtvätt eller finansiering av terrorism. Det betyder att vi behöver samla in och värdera information om kunder, kundernas ägare och vad lånet ska användas till.

Varför företagslån från Monetise?
Vi startade Monetise eftersom vi tycker att företagslån ska passa in i småföretagarens vardag, snarare än att företagaren ska passa in i en traditionell kreditgivares mall. Det innebär att vi har tagit bort allt papperskrångel och alla tidskrävande möten. Istället gör vi en rättvis kreditbedömning, helt digitalt. Det är snabbt och enkelt, och du lånar alltid till fast pris.

Vad påverkar Monetise kreditbedömning av mitt företag?
Monetise kreditprocess är anpassad för mindre bolag genom att vi tittar på ditt företags försäljning och hur ditt företag sköter sina betalningar. Det gör att bedömningen ser annorlunda ut än hos andra kreditgivare. Här är några av kriterierna som utmärker ett kreditvärdigt företag:

 • Förutsägbara intäkter
 • Intäkterna är stabila över tid, och följer väntade säsongsvariationer
 • Ordning och reda
 • Sunt ekonomiskt beteende
 • Betalar fakturor, lön och skatt i tid och företagets ekonomi är tydligt skild från ägarnas privata
 • Företagets befintliga skuldsättning är begränsad och är inget hinder för att kunna betala tillbaka ett till lån utan ansträngning
 • Hälsosam marginal i kassaflöde och resultat
 • Har marginal på försäljningen som täcker företagets löpande kostnader och har framförhållning i likviditeten

Vad kostar företagslånet?
Avgiften för ditt lån är individuell och avgörs under vår kreditbedömning. Avgiften är fast så du vet vad du ska betala tillbaka. Om du vill ta reda på vad ett företagslån skulle kosta ditt företag, behöver du göra en ansökan. Det gör du enklast här på hemsidan. Inga extra avgifter eller ränta tillkommer.

Vad händer om jag inte kan återbetala lånet i tid?
I händelse av att du inte kan återbetala lånet i tid, ber vi dig att kontakta oss så att vi gemensamt kan hitta en lösning. Om vi inte kan hitta en lösning och återbetlaningen inte kommer igång kommer vi lämna fordran vidare till inkasso.

Vad är minimikraven för att få ett företagslån från Monetise?
Ditt företag ska inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

Tillkommer några avgifter för företagslånet?
Nej, det tillkommer inga extra avgifter för företagslånet. Inga uppläggningsavgifter, ingen ränta och ingen aviseringsavgift. Undantaget är om återbetalningen av lånet missköts. Då kan det tillkomma dröjsmålsränta och avgifter för inkasso.

Tar ni kreditupplysning på mitt företag?
Vi tar med hjälp av vår samarbetspartner Bisnode en kreditupplysning på företaget. Genom att göra en kreditupplysning får vi nödvändig och viktig information om ditt företag. Vi kan också göra s.k. företrädarupplysningar på styrelseledamöter. Eftersom sådana upplysningar tas i ledamöternas egenskap som företagsföreträdare och inte privatpersoner påverkar de inte kreditvärdigheten hos banken.

När görs utbetalningen av lånet?
Utbetalningen av lånet görssamma dag som du har godkännt låneofferten. Det kan dröja en bankdag innan du ser pengarna på ditt företagskonto beroende på tex. helgdagar och bankernas överföringstid.

Kräver ni säkerheter?
Monetise kräver som standard inga säkerheter. I vissa enskilda fall kan borgen behövas. Företrädare för handelsbolag och enskilda firmor har automatisk personligt betalningsansvar för eventuella skulder.

Kan nystartade företag söka om företagslån?
Nystartade företag är välkomna att göra en ansökan om företagslån hos Monetise. Nystartade företag kan låna upp till 50.000kr.

Kan jag utöka mitt företagslån hos Monetise?
Du kan ansöka om att utöka ditt företagslån från Monetise efter två månader. För att utöka ditt lån gör du en ansökan på vår hemsida precis som vanligt.

Kan jag betala tillbaka mitt företagslån i förtid?
Ja, du kan betala tillbaka ditt företagslån från Monetise i förtid. Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna. Om du väljer att betala tillbaka ditt företagslån i förtid så rabatterar vi det återstående beloppet enligt ditt avtal.

Jag kan inte identifiera mig med BankID kan jag mejla transaktionshistoriken?
Om du inte har möjlighet att identifiera dig med BankID kan du mejla din transaktionshistorik till info@monetise.se. Om du mejlar in din transaktionshistorik tar kreditbedömningen generellt lite längre tid. Behöver du hjälp med hur du laddar ner transaktionshistoriken? Mejla oss på info@monetise.se.

Hur tar Monetise betalt för sina företagslån?
Du betalar tillbaka ditt företagslån med ett litet belopp varje vardag så att du slipper höga månads- eller kvartalsfakturor. Återbetalningen sker automatiskt, vi drar det avtalade beloppet direkt från ditt konto via autogiro. Eftersom våra företagslån har fast pris, vet du alltid hur mycket du ska betala tillbaka.

Hur mycket kan mitt företag låna?
Vad ditt företag kan låna är individuell och avgörs under vår kreditbedömning. Monetise erbjuder lån från 10 000 kr upp till 1.000.000 kr. Normalt beviljar vi företagslån upp till en månadsomsättning. Innan du tar ett lån är det viktigt att du räknar på vad återbetalningen innebär för ditt kassaflöde. Ansök inte om ett högre belopp än du klarar av att betala tillbaka. Monetise erbjuder företagslån med en avbetalningstid upp till 12 månader.

Hur lång tid tar det att få ett företagslån från Monetise?
Att ansöka om ett företagslån från oss tar 3 minuter. Du ansöker här på hemsidan, från en dator eller mobil, allt du behöver är BankID. När vi har gjort en kreditbedömning återkommer vi med en offert. Du får vanligtvis din offert inom ett par timmar från att ansökan är komplett. Väljer du att godkänna offerten så betalar vi ut pengarna direkt, så att de finns på företagets konto dagen efter.

Hur fungerar autogiro?
Den dagliga återbetalningen sker via autogiro från ditt företagskonto. Autogirot kontrollerar att pengarna finns på ditt konto kvällen innan dragning och drar pengarna från kontot på morgonen efter. Därför behöver du se till att du har pengar på kontot vid båda tillfällena.

Hur får ni tillgång till min transaktionshistorik?
Genom att du identifierar dig med BankID i ansökningsprocessen hämtar vi transaktionshistoriken från ditt företagskonto för de senaste 12 månaderna.

Om oss

Vi på Monetise brinner för en enda sak, vi vill hjälpa småföretag att växa. Därför är kunden alltid i fokus!

Företagande är otroligt viktigt för samhället. Idag skapas 4 av 5 jobb hos små företag. Men uppemot 70% av alla Sveriges företagare ser tillgång till finansiering som ett hinder för tillväxt. Och det är inte så konstigt - ibland behöver man investera, andra gånger behöver man helt enkelt låna pengar för att fortsätta driva sitt företag.

Vi kommer själva från en bakgrund som småföretagare, och vi insåg snabbt hur krångligt och tidskrävande det är att ta företagslån. Därför har vi anpassat våra lån efter småföretagares vardag. Vi tar hand om det krångliga med låneprocessen, så det blir enkelt för dig. Snabb och enkel ansökan till ett fast pris, helt utan dolda avgifter. Hos oss får du alltid en rättvis kreditbedömning baserad på ditt företags försäljning. Det är enkelt att betala tillbaka lånet eftersom du betalar tillbaka lite varje dag med din kommande försäljning.

Monetise Capital AB grundades 2016 och har sedan starten hjälpt hundratals svenska småföretag med finansiering. Är du i behov av företagslån? Gör en ansökan direkt här på hemsidan så återkommer vi till dig inom några timmar med ett kontraktsförslag.

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Samla lån och krediter