Söka, jämföra och ansöka om Mynt Företagslån online

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
Mynt lån till företag ansökan."

Rättvisa villkor och schysst upplägg
Vi gör en objektiv bedömning baserat på ditt företags data. Med vår intelligenta kreditmotor kan vi erbjuda schyssta villkor, utan krångliga formulär. Våra lån är enkla, flexibla och anpassade för dig som företagare.

Få glädje och nytta av det lån till företag till låg ränta du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Vanliga frågor och svar

Hur funkar tjänsten?
Vår tjänst är väldigt enkel. Du registrerar dig en gång genom att svara på några frågor om ditt företag i vår onboarding. Därefter presenteras du med en tillgänglig kredit som du kan göra uttag ifrån när du än vill. Du presenteras med en offert inför varje lån. Om du primärt tar betalt av dina kunder via faktura aktiveras vår tjänst för fakturalån. Om du tar betalt via kort, banköverföring, eller dyl erbjuds du istället företagslån. Du kan alltid byta tjänst genom att kontakta mynt.

Hur tar jag lån?
Om du använder fakturatjänsten tar du lån genom att markera de fakturor du vill belåna och anger sedan hur länge du vill ha lånet. Om du använder tjänsten företagslån anger du hur mycket du vill ta ut och hur länge. Sen är det klart! Vi slutgranskar ärendet och betalar ut pengarna inom 24h.

Hur lång tid tar det?
Registrering tar bara några minuter. Du besvarar några frågor om ditt företag och identifierar dig via din företagsbank. För att göra det enklare för dig som tar betalt via faktura uppmanar vi dig att koppla på ditt affärssystem för att automatiskt kunna läsa in och hantera fakturor.

Kostar det att registrera sig? Är det bindande?
Registrering är helt gratis och inte bindande. Det är först när du gör uttag från din tillgängliga kredit som ett bindande avtal signeras. Du presenteras då med en tydlig offert som signeras med mobilt BankID.

Hur mycket kan jag låna?
Hur mycket du kan låna beror på ditt företags individuella förutsättningar. Vi gör en beräkning baserat på ett stort antal parametrar som I huvudsak berör kreditvärdighet och kundreskontra (för de som tar betalt via faktura). Vill du låna mer kan du ansöka om en högre limit när du är inloggad i vår tjänst.

Hur länge kan jag låna?
Längden på ett lån bestämmer du själv. Vid fakturalån kan du låna i 3 eller 6 månader. För företagslån bestämmer du själv mellan 1-18 mån. Du kan alltid återbetala lånet i förväg och betalar då endast för den tid du har haft lånet (påbörjade månader).

Vad kostar det?
Vi tar endast en fast och tydlig avgift för varje påbörjad månad du har ett lån. Vi tar alltså ingen ränta och tar inga andra avgifter så som uppläggningsavgift, påminnelseavgift eller förseningsavgift. Den fasta avgiften beräknas individuellt för ditt företag baserat på kreditvärdighet, lånets storlek, och lånets längd.

Kan jag ta flera lån?
Ja, så länge du har tillgänglig kredit kan du ta ut lån. Utnyttjat kreditutrymme frigörs så fort ett befintligt lån är återbetalat.

Vem kan ta lån?
Alla företag, stora som små, kan ta lån hos oss. Aktiebolag (AB), Enskilda företag (EF), Handelsbolag (HB) och kommanditbolag (KB) är alla välkommna att använda vår tjänst. Dock behöver företaget ha funnits i minst 6 månader, ha transaktioner för minst 3 månader, vara registrerat för F-skatt och ha en omsättning på minst 500tkr på årsbasis.

Hur funkar återbetalning?
Återbetalning sker automatiskt via autogiro som du godkänner när du signerar kreditavtal med oss. Autogiro dras periodiskt enligt avtalet.

Kan jag återbetala i förtid?
Du kan när som helst återbetala i förtid. Du betalar du bara för de månader du har haft lånet. Det kan I sällsynta fall finnas en bindningstid på lånet och du får då tydligt veta det när du tar lånet.

Vilka fakturor kan jag belåna?
Ifall du använder tjänsten fakturalån kan du belåna dina utställda fakturor. Antingen kopplar du ditt affärssystem och väljer bland fakturorna som visas, eller så laddar du upp PDF fakturor manuellt via vår tjänst. Det går endast att belåna fakturor som redan är skickade och har en återstående löptid på mer än 7 dagar. Varje faktura bedöms individuellt och får ett belåningsbart värde som framgår i tjänsten. Kom ihåg att du är själv ansvarig för att se till att fakturorna betalas av dina kunder.

Tar ni en kreditupplysning?
Vi använder oss av Bisnode och Creditsafe för att hämta in kreditypplysningar. Det gör att din kreditvärdighet inte påverkas när vi hämtar information, som det kan göra med UC. Vi kan komma att ta en kreditupplysning på borgenärer om personlig borgen är aktuellt.

Varför behöver jag identifiera mig med mitt företags bankkonto?
Genom att identifiera dig med ditt företags konto kan vi säkerställa att du är du. Vi får även tillgång till företagets transaktionshistorik som gör att vi får den mest rättvisande bilden av ditt företag och kan då erbjuda bästa möjliga villkor.

Varför kan jag koppla mitt affärssystem / bokföring?
Genom att koppla ditt affärssystem kan vi göra fakturafinansiering väldigt smidigt för de som tar betalt via faktura. Vi analyserar även ditt affärssystem för att få den mest rättvisande bilden av ditt företag och kan då erbjuda bästa möjliga villkor. Det kan därför vara bra att koppla ditt affärssystem även om företaget inte tar betalt via faktura.

Vad för säkerheter behövs?
Vi kräver inga särskilda säkerheter från ditt företag. Däremot begär vi från fall till fall personlig borgen. Belånar du fakturor ställer du fakturorna som säkerhet genom pantsättning. Däremot håller vi oss alltid utanför er relation med era kunder.

Vad är Mynt?
Mynt finns till för att erbjuda finansiering till företag, stora som små. Vi använder senaste teknologierna och säkerhetssystem för att på ett enkelt och smidigt sätt kunna erbjuda lån till bästa möjliga villkor. Vi strävar efter att automatisera allt vi kan för att öka smidigheten och minimera krångel för dig som kund.

Hur skiljer sig Mynt från andra aktörer?
Mynt lägger stort fokus på att göra en väldigt smidig upplevelse för våra kunder. Vi strävar efter att automatisera alla manuella steg för att göra företagares vardag så enkel som möjlig. Vi tycker att finansiering ska vara enkelt, smidigt och rättvis!

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Samla lån och krediter