Ansöka online om OKQ8 VISA Kreditkort

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
kreditkort OKQ8 VISA ansökan."

Vårt allra bästa kort som alltid ger mer tillbaka. Återbäring när du tankar och handlar hos oss och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Få glädje och nytta av det OKQ8 VISA du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Rabatter och erbjudanden

När du skaffar ett OKQ8 VISA blir du per automatik medlem i OK. Medlemskapet i OK gör att du samlar återbäring på allt du tankar och handlar hos oss och ger dig också andra fina rabatter och erbjudanden.

Som medlem får du:

 • Alltid var sjätte kopp kaffe gratis
 • Alltid var sjätte biltvätt gratis
 • Rabatter och erbjudanden på våra stationer
 • Återbäring på det du tankar och handlar

Vi delar på 45 miljoner kr
Det du tankar och handlar hos OKQ8 genererar återbäring. Storleken på återbäringen beror på hur stort överskottet blir i din OK-förening och baserat på 2018 års resultat blev det totala överskottet 45 miljoner kr. Detta delas sedan ut till medlemmarna i maj/juni varje år. Hur stor din del av återbäringen blir baseras på de köp du gjort hos oss under det gångna året, det vill säga ju mer du tankar och handlar desto mer får du i återbäring.

Vad är återbäring?
Återbäring är en föreningsspecifik summa pengar som medlemmar i OK får tillbaka på köp gjorda hos oss på OKQ8 under återbäringsperioden.

För att vi ska kunna dela ut återbäring måste det finnas ett överskott från den återbäringsgrundande verksamheten. Vad som är återbäringsgrundande har bestämts av föreningsstämman som är OK:s högsta beslutande organ.

När betalas återbäringen ut?
Återbäringen får du en gång per år efter OK-föreningarnas årsstämmor, d.v.s. i juni eller juli.

Hur stor är återbäringen?
För det första beror det på hur det har gått för din OK-förening under föregående år. Eftersom återbäringen är en återbetalning av föreningens överskott till medlemmarna får du högre återbäring om föreningen gjort en god vinst under året. Vilken OK-förening du tillhör påverkar också, då återbäringsnivån brukar variera något mellan de olika föreningarna. Det som påverkar din återbäring mest är dock hur mycket du har tankat och handlat hos oss under det gångna året. Ju mer du tankat och handlat, desto större blir din återbäring!

Hur får jag min återbäring?
Du väljer själv om du vill få ditt återbäringsbesked skickat med vanlig post eller om du föredrar att ta emot beskedet digitalt via Kivra.

Bonus på dina köp

OKQ8 VISA ger dig bonus på de köp du gör utanför OKQ8. Bonusen kan du ta ut i kontanter eller använda för köp på våra stationer.

Bonus på dina köp utanför OKQ8
OKQ8 VISA ger dig 0,3 % bonus på dina köp över hela världen där VISA accepteras.* Varje kvartal får du en bonuscheck som du kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av våra bemannade stationer runt om i Sverige.

Använd din bonus på OKQ8
När du väljer att handla för din bonuscheck på valfri bemannad OKQ8-station är dess värde 0,6 % på dina bonusgrundande köp.*

*Gäller då utställd bonuscheck används som betalmedel på OKQ8. Följande varugrupper är undantagna: drivmedel, tobak, apoteksvaror, post, spel och presentkort. Utfärdad bonuscheck som löses in mot kontanter ger bonus motsvarande 0,3 % av köp gjorda utanför OKQ8 under föregående bonusperiod.

Köp utanför OKQ8?
Du får bonus på alla köp du gör utanför OKQ8, med undantag för andra bensinbolag, spel och hos finansiella institut.

Giltighet
Bonuschecken är giltig i ett år och kan användas både för köp och för inlösen mot kontanter på våra bemannade stationer. Sista giltighetsdatum framgår på bonuschecken.

Utbetalning av din bonus
Bonusen betalas ut en gång per kvartal, i januari, april, juli och oktober. Den betalas ut i form av en bonuscheck, som skickas hem till dig tillsammans med ditt kontoutdrag.

Reseförsäkring

Betalar du hela semesterresan med ditt OKQ8 VISA ingår en kompletterande reseförsäkring helt utan kostnad.

Res tryggt med OKQ8 VISA
OKQ8 VISA ger dig många fördelar när du reser på semester. Du får bonus på de köp du gör på resan och om du betalar minst 75 % av resekostnaden med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring.

Så här fungerar reseförsäkringen

 • Res så ofta du vill
  Du kan resa hur många gånger du vill, men försäkringen täcker resor upp till 60 dagar.
 • Giltig i hela världen
  Försäkringen gäller i hela världen, förutom i länder där det pågår krig eller i länder där regeringen avråder från att göra resor till.
 • Betala resan med kortet
  För att försäkringen ska gälla måste du betala minst 75 % av dina resekostnader (transport plus uppehälle) med kortet.
 • Dessa omfattas av reseförsäkringen
  Du själv, din fru eller man och dina barn omfattas av reseförsäkringen. Ev barn måste vara yngre än 23 år.
 • Viktigt att tänka på!
  Försäkringen gäller bara privatresor och ditt OKQ8 VISA behöver vara giltigt när du bokar resan och under tiden du är borta. Om du förlorar ditt kort och beställer ett ersättningskort är du fortfarande försäkrad.
 • Frågor
  Har du frågor om din reseförsäkring är du välkommen att kontakta vår samarbetspartner AIG på tel. tel. 08-506 920 45.

Flexibel betalning

Välj själv om du vill handla först och betala sen eller sätta in pengar på kortet i förskott.

Betala som det passar dig!
OKQ8 VISA ger dig full flexibilitet när det är dags att betala räkningen. Du kan betala allt på en gång eller dela upp din betalning i mindre delar. Välj det som passar dig bäst! Vi erbjuder också tjänsten Betalo, som ger dig möjlighet att göra betalningar och föra över pengar från ditt OKQ8 VISA.

Betala när det passar dig bäst
Vissa månader, när utgifterna har varit högre än vanligt eller när du vet att står inför ett större köp, kan det vara skönt att kunna dela upp betalningarna i några omgångar. När din faktura landar i brevlådan eller i din internetbank kan du enkelt se vilka alternativ du har när det gäller betalningen av dina köp och hur mycket du behöver betala.

Du väljer alltså själv om du vill betala allt på en gång eller lite i taget. Om du väljer att dela upp din betalning tillkommer ränta och avgifter.

Pausa din betalning en månad
Som OKQ8 VISA-kund erbjuder vi också möjligheten till två betalningsfria månader per år. En betalningsfri månad innebär att du inte behöver göra någon inbetalning alls och det framgår på din fakturas inbetalningskort om du har möjlighet att nyttja det eller inte. Tänk bara på att ränta och eventuella avgifter tas ut även om du väljer betalningsfri månad. Nästa gång det är dags att betala fakturan kommer dessa vara inräknade.

Du kan nyttja betalningsfri månad max två gånger per år, dock inte månaderna direkt efter varandra.

Betalo - betala räkningar och skicka pengar med ditt OKQ8 VISA
Genom att ansluta ditt OKQ8 VISA till tjänsten Betalo kan du betala räkningar och skicka pengar både inom och utanför Sverige. Allt detta till en reducerad avgift på endast 0,3% (ordinarie pris 1,9%) av det belopp du betalar eller för över.

Alla betalningar och överföringar är dessutom bonusgrundande upp till 0,6% och samlas på din faktura från OKQ8 Bank i slutet av månaden. Precis som vanligt har du möjlighet att delbetala. Smidigt, eller hur?

 • Betala räkningar
 • Göra överföringar inom Sverige
 • Skicka pengar utomlands

Spara tryggt

Sätt in pengar på ditt kort och få hela 0,75 % sparränta på beloppet du har tillgodo, upp till 150 000 kr. Dina insättningar omfattas av den statliga Insättningsgarantin.

Spara tryggt med sparränta
OKQ8 VISA gör det möjligt för dig att spara pengar enkelt och smidigt. Med ränta. Du kan ha upp till 150 000 kronor på ditt konto och får just nu en sparränta på hela 0,75 %.

Så här sparar du tryggt

 • Att sätta in pengar
  På ditt kontoutdrag som du får varje månad, finns ett OCR-nummer. Det använder du när du vill sätta in pengar. Inom ett par dagar finns pengarna tillgängliga på ditt konto.
 • Insättningsgaranti
  Ditt insatta belopp omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att om OK-Q8 Bank AB försätts i konkurs garanteras du ersättning upp till 950 000 kr för din behållning på garanterade konton hos OK-Q8 Bank AB. Ersättningen betalas ut inom tre månader från den dag OK-Q8 Bank försatts i konkurs. Du kan läsa mer om insättningsgarantin hos Riksgälden.
 • Att ta ut pengar
  Om du önskar ta ut hela eller delar av ditt insatta belopp är det enkelt och smidigt att få detta utfört. Du kontaktar helt enkelt vår kundservice på tel. 020-65 65 65.

Internetbank

Har du OKQ8 VISA kan du enkelt kontrollera ditt saldo, se transaktioner och kontoutdrag i internetbanken.

Om OKQ8

OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag och vi drivs av att engagera oss i våra kunder och medarbetare. Vi är en möjliggörare för folk i rörelse och arbetar proaktivt med nya hållbara lösningar. 2012 gick OK-Q8 AB i Sverige och Q8 Danmark A/S samman och bildade OKQ8 Scandinavia.

Vi arbetar under två olika varumärken (OKQ8 och Q8), men med samma värderingar i en gemensam organisation och vision. Företaget ägs till hälften av OK Ekonomisk förening och till hälften av Kuwait Petroleum International. OK-Q8 AB har i Sverige cirka 2 200 anställda, varav 1 500 anställda är hos samarbetspartners och återförsäljare. OK ekonomisk förening har ca 740 000 medlemmar som också är med och äger föreningen. Under räkenskapsåret 2015/16 uppgick OKQ8 Scandinavias resultat på 960 miljoner kronor för de bägge länderna.

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Svealånet