Söka, jämföra och ansöka om OPR-Företagslån online

"Det tar bara en minut att fylla i och skicka din
OPR lån till företag ansökan."

Företagslån snabbt på nätet – enkelt att ansöka
OPR-Företagslån är en lånetjänst som erbjuder en enkel lösning för ett snabbt företagslån. Låneansökan sker smidigt med en ansökan på nätet. Prissättningen för lånet är öppen och tydlig. På så sätt vet du på förhand exakt vad företaget måste betala för lånet.

Få glädje och nytta av det lån till företag till låg ränta du väljer idag

warningLångivaren kan STOPA erbjudanden och kampanjer om det inte är av intresse längre. Ta erbjudandet innan det försvinner!

Snabb, enkel och tydlig lånelösning för ditt företag

Snabbt, enkelt och tydligt är ledorden för oss på OPR-Företagslån. Vi erbjuder lån till ditt företag på upp till 500 000 kronor i 18 månader utan onödigt krångel.

Våra lån har alltid en fast låneavgift som innehåller alla kostnader för ditt lån. På så sätt vet du alltid innan du ansöker vad du kommer behöva betala tillbaka och slipper därmed otrevliga överraskningar. Återbetalningen sker genom lika stora månatliga avbetalningar. Läs mer om prissättningen på våra lån här.

För att vi ska kunna erbjuda dig lån krävs att ditt företag har god kreditvärdighet och att en privatperson går i borgen för lånet (två personer för lån över 200 000 kronor).
Ansökan gör du enkelt på nätet dygnet runt med hjälp av ditt BankID. Borgensmännen måste ge sin förbindelse innan lånehandläggningen kan påbörjas.

Företagslånet i korthet:

 • Låna 30 000-500 000 kronor
 • Återbetalningstid 1-18 månader
 • Återbetalning genom lika stora månatliga betalningar
 • Borgensåtagande för en privatperson om lånesumman är högst 200 000 kronor
 • Borgensåtagande för två privatpersoner om lånesumman är över 200 000 kronor
 • Transparent och tydlig prissättning: Den fasta låneavgiften innehåller alla kostnader som hör till lånet
 • Låneansökan handläggs direkt då ansvariga personer samt borgensmän har bekräftat sin förbindelse
 • Om vi har tagit emot låneansökan innan kl. 16:00, ges lånebeslutet alltid samma dag

Behörighetskrav:
 • Ett svenskt företag registrerat hos bolagsverket
 • Företaget har god kreditvärdighet
 • Borgensmän med taxerad inkomst

Vanliga frågor

Vad är OPR-Företagslån?
Vi erbjuder ett smidigt och enkelt företagslån från 30 000 kr till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-18 månader. Ansöker du innan 16:00 på vardagar så får du besked och vid beviljat lån utbetalt samma dag. Du återbetalar lånet med ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter.

Vem kan ansöka om ett företagslån?
Alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om lån hos oss.

Hur ansöker jag?
Du ansöker enkelt via vår hemsida med hjälp av vanligt eller mobilt BankID. En ansökan tar bara ett par minuter att fylla i och gör du ansökan innan 16:00 så har du besked samma dag. Vid godkänt lån så överför vi pengarna direkt.

Ett nytt företag - kan jag ansöka?
Ja, vi kan bevilja lån till alla företag oavsett storlek eller ålder.

Vilka säkerheter krävs?
Vi kräver inga säkerheter från företaget. Du kommer behöva gå i personlig borgen på lån upp till 200 000 kronor. För lån över 200 000 kronor så behöver två personer gå i personlig borgen för lånet.

Vad innebär en personlig borgen?
Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om den ursprungliga gäldenären försummar sin betalningsskyldighet, krävs borgensmännen på hela summan, inklusive utgifter, räntor och inkassokostnader

Tar ni kreditupplysning på borgensmannen/männen?
Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Är min låneansökan bindande?
Ja, när du har slutfört och skickat in din ansökan så är den bindande. Ringer du in innan 16:00 samma dag som du fått lånet beviljat så är det möjligt att ångra lånet utan någon extra kostnad.

Kan jag förtidsinlösa mitt lån?
Ja, förtidslösen är fullt möjligt. Vid förtidslösen tillkommer även en avgiftsreducering på den ursprungliga låneavgiften som styrs av din kontrakterade återbetalningstid samt det datum du avser förtidslösa. För information om vilken avgiftsreducering du kan erhålla hänvisar vi till vår kundservice.

Vad är räntan på lånet?
Vi har vi bestämt oss för att inte använda någon ränta - utan vi tar enbart en fast månadskostnad som beror på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan gå in under prisuppgifter, www.opr-foretagslan.se/prisuppgifter-for-opr-foretagslan, för att läsa mer om kostnaderna för OPR-Företagslån.

Har ni någon fakturaavgift eller andra dolda avgifter?
Nej, det tillkommer ingen fakturaavgift eller andra dolda kostnader. Den fasta månadskostnaden täcker alla administrativa utgifter, på så sätt slipper du obehagliga överraskningar.

Vad händer om jag inte kan återbetala lånet?
Betalar du inte din faktura så skickar vi en vänlig påminnelse om att vi saknar din inbetalning. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så riskerar du att fakturan går vidare till inkasso. Om företaget inte betalar sina avgifter kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

Kan jag få ett lån även om jag har en betalningsanmärkning?
Ja, det är möjligt att få ett lån beviljat hos oss även om du har en betalningsanmärkning. Vi kollar på en rad olika faktorer när vi handlägger ditt lån och en betalningsanmärkning betyder inte automatiskt nej.

Om OPR-Finance AB

Som småföretagare är det ibland svårt att få kostnaderna att gå ihop. Nya investeringar och oförutsedda utgifter kan kräva att pengar snabbt finns tillgängliga, men för dig som just startat din verksamhet eller har ojämna inkomster kan det tyvärr vara svårt att få låna pengar innan det är för sent.

Det var med tanke på Sveriges småföretagare som vi på OPR-Företagslån startade vår verksamhet. Vår affärsidé är att erbjuda snabba och enkla lån med bra och tydliga villkor utan onödigt krångel, även till dig som inte kan gå in med egen säkerhet. Vi tror nämligen på småföretagarna och vet att du som jobbar och lever med din dröm har drivet som krävs för att lyckas med ditt projekt – därför kan vi erbjuda lån till dig som annars har svårt att få lån.

OPR-Finance AB är ett svenskt företag med tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansieringsverksamhet. Ägare är OPR-Finance Oy med huvudkontor i Helsingfors som sedan starten 2005 har hjälpt över 300 000 företag och privatpersoner med finansiering i flera europeiska länder. Utöver konsumentkreditlösningar och företagsfinansiering, så tillhandahåller OPR-Finance Oy betalningslösningar för webbutiker samt en innovativ investeringstjänst för privata investerare.

img
img
img
img
lock

Säker och trygg onlineapplikation med SSL-krypteringsteknik

img
img
img
img
Samla lån och krediter